Keskpargis käib mänguväljaku lammutamine

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Keskpargis algas täna mänguväljaku lammutamine. Uus lustlik koht peaks seal valmima juuni alguses.
Keskpargis algas täna mänguväljaku lammutamine. Uus lustlik koht peaks seal valmima juuni alguses. Foto: Kristjan Teedema

Tänasest ei saa mõnda aega Tartu keskpargi mänguväljakul hullata ja kiikuda. Uus võimalus peaks selleks avanema mõne nädala pärast.

Esmaspäeval algas vana mänguväljaku lammutamine. Selle asemele rajavad uue mängulinnaku üheskoos Tartu kaubamaja ja linnavalitsus. Rajatisele kuluva 34 975 eurot tasuvad koostööpartnerid pooleks.

Muu hulgas on uueneva ala juurde kavas paigaldada üks uus kiik ja ehitatada turvaala. Selleks kuluva 4612 eurot katab linn. Teine pool mänguväljakust, mis on mõeldud eeskätt väikelastele, jääb kogu remondi ajaks avatuks.

«Mänguplatsi loodame saada valmis juuni alguseks, aga kas see ka nii läheb, sõltub paljudest asjaoludest,» selgitas Tartu haljastus- ja puhastusteenistuse juhataja Eda Põldma. Selleks ajaks vahetatakse Keskpargis välja ka kõik pingid, mis tulevad sarnased Uueturu platsil olevatega.

Mänguväljaku uuendamise plaan tõusis päevakorda eelmise aasta novembris, kui linna tellitud eksperthinnang tunnistas osa platsil olevaid mänguvahendeid amortiseerunuks. Seejärel leiti hankega mänguväljaku uuendusprojekti koostaja ja ehitaja.

Lars Laj Eesti OÜ projekt näeb mänguväljaku 120-ruutmeetrisele alale ette atraktiivse mängulinnaku, mis on mõeldud lastele alates kolmandast eluaastast ja kuhu mahub korraga tegutsema 20-25 last. Ronimisatraktsiooni ohutuse tagab selle alla rajatav pehmendatud, eri värvitoonides turvakate. Kogu mängulinnaku elementide värvilahendus sündis linnakujunduse spetsialisti ja projekti koostaja koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles