Kesklinna istutati laupäeval 50 ruutmeetri jagu kartulit

Lenel Karu
, reporter
Copy
Pildil arvatav koht, kuhu Eesti Taimekasvatuse Instituudi spetsialistid rajasid kartulipeenrad.
Pildil arvatav koht, kuhu Eesti Taimekasvatuse Instituudi spetsialistid rajasid kartulipeenrad. Foto: Sille Annuk

Eesti Taimekasvatuse Instituut rajas eile Uueturu parki kartulipeenrad ning tegemist oli Kureeritud Elurikkuse projekti ühe osaga. Kuna ÜRO Peaassamblee on kuulutanud 2021. aasta rahvusvaheliseks puu- ja köögivilja-aastaks, siis on kartuli istutamise eesmärgiks tõsta ka teadlikkust puu- ja köögiviljade kasulikkusest inimeste toidulaual ning julgustada inimesi ise oma toitu kasvatama.

Kartuliõied hakkavad õitsema lähestikku teiste lilledega. Laupäeva hommikul panid Eesti Taimekasvatuse Instituudi spetsialistid maha 50 ruutmeetri jagu kartulit, mille sordid olid erinevad ja pärinesid Eesti Taimekasvatuse Instituudist Jõgevalt.

«Enamus on küll valgete õitega, aga kui lähemalt vaadata, siis ka nendel valgetel õitel on alati erinevus. On kobaras erinevus, on õie suuruses erinevus, »rääkis insttuudi teadur Terje Tähtjärv «Aktuaalsele kaamerale». Üks sort on ka «Jõgeva kollane», mis on roosakas-violetse õiega. «Lisaks on veel Maret punavioletse õiega ja Reet on helesinise õiega,» lisas Tähtjärv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles