Karl Pütsepp: pöörame pilgu südamesse

Karl Pütsepp
, Tartu volikogu liige (SDE)
Copy
Karl Pütsepp
Karl Pütsepp Foto: Sille Annuk

Tihe, lühikeste vahemaade linn tähendab väiksemat koormust loodusele, vähenevat autoliiklust ja suurenevat jala või rattaga liiklemist.

Mitmed linnaruumiküsimused on Tartus viimasel ajal väiksemaid ja suuremaid arutelusid, kohati vaidlusigi tekitanud. Palju on räägitud ja trummi taotud südalinna kultuurikeskuse teemal. Poliitikud, kes populistlikult kultuurikeskuse ja selle asupaiga vastu võitlevad, teevad karuteene mitte ainult südalinna kultuurikeskusele, vaid arutelule Tartu tuleviku üle. Üksikusse vaidlusse paisu taha jäämine tähendab, et kõigile ülejäänuile küsimusile võhma ei jätku. Tartu tuleviku pilk on muutunud seetõttu häguseks. Silmavaade peab selginema ja pilgud tuleb pöörata äärelinnast südamesse.

Kes kevadisel piiranguajal linnas jalutanud on, teab, et Tartu on viimase paari aasta jooksul tohutult arenenud: uued elamud kerkivad ja enamasti mitte ühekaupa. Linnaruum jätab seetõttu nii mitmeski kohas kaootilise mulje, ettevõtted keskenduvad konkreetsele arendusele, linn ei jõua ümbritseva linnakeskkonna kohandamise ja uuendamisega igal pool järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles