Koroona võttis kopsud, aga mees ei vandunud alla, arstid ammugi mitte (1)

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Uute kopsudega Andres Verro näitab doktor Tanel Laisaarele, kuidas ta kõnnib. Jalataldade tundlikkus ei ole pärast pikki lamatud kuid veel täiesti taastunud, kuigi käinud on mees juba palju.
Uute kopsudega Andres Verro näitab doktor Tanel Laisaarele, kuidas ta kõnnib. Jalataldade tundlikkus ei ole pärast pikki lamatud kuid veel täiesti taastunud, kuigi käinud on mees juba palju. Foto: Kristjan Teedema

Viiekümne kuue aastase Andres Verro palatiakna vaateväljast mitte eriti kaugel seisab tornkraana. Niisuguseid tõstemasinaid läheb vaja ehitusplatsidel, kus tuleb väga rasket koormat suurtesse kõrgustesse vedada. Andres Verro teab kraanadest kõike – ta on tippjuht firmas, mis tegeleb torn­kraanadega. «See kraana siin teie kliinikumi juurdeehitusel on meie konkurendi oma,» märgib ta.

See on lugu mehest, kes elas üle kahe kuu kunstlikus koomas ning püsis 110 päeva kehavälisel vereringel, millest lõviosa aega oli ärkvel, et end sammhaaval tugevamaks treenida ja püsida elus kuni siirdamiseni välja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles