Galerii ⟩ Elva kevadlaadal said kokku kauplejad igalt poolt Eestist

Copy

Koroonakriisi piirangute tõttu on ära jäänud suur osa laatadest, mis on kauplejate sissetuleku seisukohalt üliolulised. Elva kevadlaadal olid sel nädalavahetusel ennast üles seadnud nii tomatitaimede, vanavara, käsitöö, toiduainete, ehete, riiete kui ka keraamika müüjad. Neist mõned olid sõitnud kohale isegi teiselt poolt Eestist.

Marina Tubaleva müüs Elva kevadlaadal keraamikat, mida ta valmistab ise Tallinna kunstkeraamika tehases. Ta sõitis Tallinnast Elvasse laadale, sest nägi head võimalust üle pika aja kaubelda ning tuttavaid laadalisi kohata. 

«Laadad on nagu omaette traditsioonid, eriti kõige suuremad Eestis. Kahju on sellest, et need on ära jäänud, ja ma kardan, et neid saab olema raske taaselustada,» selgitas Tubaleva. Tema kõrval pakkus maitseaineid Alpha Kaubanduse OÜ juht Svetlana Simonova ning kaks naist said omavahel pikaaegseteks sõbrannadeks just kauplemise kaudu. «Saimegi tuttavaks laadal, kui kõrvuti kaupa pakkusime, ning nüüd käime üle Eesti laatadel sageli koos ning ühendame töö puhkusega,» muigas Simonova. Ta nentis, et kui aasta tagasi saatsid nad laatadele tooteid pakkuma müüjad, siis praegu on see liiga suur kulu ja omanikud käivad ise kaupa pakkumas. 

Kuna ilm oli ilus, võis näha Elva kevadlaadal pidevalt huvilisi liikumas, alustades kukekommidest elevil lastega, lõpetades vanaemade-vanaisadega, kes vanavara vastu uudishimu üles näitasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles