Tartu vallavalitsus kuulutus välja Lähte ühisgümnaasiumi õppehoone juurdeehituse arhitektuurikonkursi

Lenel Karu
, reporter
Copy
Tartu vallavalitsus kuulutas välja ideekonkursi parima arhitektuurse lahenduse leidmiseks Lähte Ühisgümnaasiumi õppehoone juurdeehitusele ja kooli ümbritsevale välialale. Pildil Lähte Ühisgümnaasium.
Tartu vallavalitsus kuulutas välja ideekonkursi parima arhitektuurse lahenduse leidmiseks Lähte Ühisgümnaasiumi õppehoone juurdeehitusele ja kooli ümbritsevale välialale. Pildil Lähte Ühisgümnaasium. Foto: Margus Ansu

Tartu vallavalitsus kuulutas välja ideekonkursi parima arhitektuurse lahenduse leidmiseks Lähte ühisgümnaasiumi õppehoone juurdeehitusele ja kooli ümbritsevale välialale.

Ideekonkursi eesmärk on leida lahendus, mille alusel saab ehitada moodsad, inspireerivad ja tänapäevaseid õppemeetodeid toetavad õpperuumid koos välialaga.

Lähte ühisgümnaasiumi direktor Üllar Loks ütles, et koolipere ootab uut hoonet suure huviga. «Soovime kooli, kus õppijal oleks ruumi peale õppimise ka liikumiseks ja olemiseks. Kooli, kuhu mahub eripära ja mitmekesisus,» rääkis Loks.

«Kool tegutseb mitmel eri ajastul ehitatud majades ja ruumiprogramm on selgelt õppe sisule jalgu jäänud. Peahoone säilimine on valla tingimus, kuid muus osas anname arhitektidele vabad käed,» rääkis vallavanem Jarno Laur. Ta lisas, et Tartu vald on viimase kolme aasta jooksul arhitektuurivõistluse tulemusena projekteerinud ja ehitanud kaks koolimaja ning nii loodetakse leida parim võimalik lahendus.

Võistlustööde esitamise tähtaeg on 31. august 2021 kell 14 ning laekunud võistlustöid hakkab hindama 7-liikmeline žürii koosseisus vallavanem Jarno Laur, vallaarhitekt Egle Nõmmoja, Lähte ühisgümnaasiumi direktor Üllar Loks ja gümnaasiumiosa õppejuht Anneli Kumar ning arhitektid Margit Mutso, Karli Luik ja Urmo Mets.

Arhitektuurivõistluse preemiafond on 18 000 eurot, sellest võidutöö preemia 10 000 eurot. Teise koha auhind on 5000 ja kolmanda koha auhind 3000 eurot.

Esitatud töödes hinnatakse lahenduse sobilikkust läheduses olevate hoonetega, ruumiplaani ja selle funktsionaalsust, väliala lahendust ning projekteerimistööde maksumust. Vahetult pärast ideekonkursi lõppu korraldab Tartu vallavalitsus väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetluse projekteerimistööde tellimiseks ideekonkursi võitjalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles