Kompostikastide taotlused halvasid linna veebiportaali

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Kiirkompostikastide uued omanikud peavad läbima koolituse ning kätte saavad nad kastid kätte alles sügisel.
Kiirkompostikastide uued omanikud peavad läbima koolituse ning kätte saavad nad kastid kätte alles sügisel. Foto: Tartu linnavalitsus

Eile hommikul pärast kella kümmet oli Tartu linnavalitsuse veebileht rivist väljas. Selgus, et linnavalitsus ei sattunud siiski küberrünnaku ohvriks, vaid veebilehe jooksutasid kokku aiapidajad, kes soovisid linnalt taotleda tasuta kasutamiseks kiirkompostrit.

Linnavalitsus oli varakult teada andnud, et 600 esimest saavad kolmeks aastaks tasuta kasutada kompostikasti, kuid kampaania eestvedajad ei osanud arvata, et tung kiirkompostritele on nii võimas, et taotluse esitamiseks mõeldud linnaportaal ei pea sellele vastu.

Linnavalitsuse kommunikatsioonijuht Lilian Lukka vahendas eile hommikul poole üheteistkümne ajal, et linna IT-osakond just tegeleb sellega, et jõudlust juurde saada. «Veebilehte ei vaadata iga päev nii palju, kuid täna sattus seda kasutama korraga suur hulk inimesi, ilmselt oli huvi kiirkompostrite vastu metsik,» möönis Lukka eile hommikul. Tõrkeid avalduste esitamisel esines pärastlõunani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles