Galerii ⟩ Linnasalu talgutel pistsid käed mulda ka kodukontoris töötajad

Copy

Vabaduse puiestik oli täna lõuna paiku täis usinaid tartlasi, kes soovisid anda oma panuse linnapildi muutmisse ehk sinna elurikka linnasalu rajamisesse. Kohale oli tulnud rohkem inimesi, kui end talgutele registreeris. Teiste seas kohtusid seal ka kolleegid, kes ligi kaks aastat kodus töötades trehvanud polnud.

«Ilmaga on meil tõsiselt vedanud, mistõttu on abikäsi rohkem, kui oleksime osanud oodata,» kommenteeris projekti üks eestvedajatest, maastikuarhitekt Merle Karro-Kalberg talgupäeva kiiret kulgu. Linnasalu rajamise talgutele oli end kirja pannud 35 inimest, kuid kohale tuli rohkem abilisi.

Elurikkust jagub Vabaduse puiestikus nüüd küllaga, sest talgulised istutasid sinna puid ja  väiksemaid taimi. «Siin on kõrged maasikad Haage mõisast, lisaks magesõstart, sinilille, ülast, mõned sõnajalad ja kuutõverohtu, aga esindatud on ka pihlakas, toomingas, sarapuu ja kuslapuu,» loetles Karro-Kalberg. Sinililled ja ülased toodi ühelt raielangilt, mille kohta andis RMK teada, et on raiutud sinilille kasvukohas metsa.

Kuigi talgulisi oli saabunud oodatust enam ja tööd tõotasid kiiremini valmis saada, jagub rajatavas linnasalus tegevust terveks suveks. «Praegu pole osa taimi veel tärganud, näiteks sõnajalad, mida ei saa hetkel istutada. Ka suuri maakive tuuakse siia,» selgitas maastikuarhitekt Karin Bachmann.

Maakivide üks eesmärk on pakkuda istet emadele ja isadele, kui nende lapsed pargis puutüvede otsas turnivad. Samuti täiendavad kivid elurikkust. «Kivide vahel tekib teistsugune niiskus ja hakkavad kasvama teistsugused taimed,» lisas Bachmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles