Politsei tabas 1,5-promillises joobes teismelise (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Politseiauto. Pilt on illustreeriv.
Politseiauto. Pilt on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Möödunud reede õhtul ja öösel kontrollis politsei Tartus alaealiste kogunemiskohti ning tuvastas kümme alkoholi tarvitanud noorukit.

Nende seas oli nii tüdrukuid kui poisse, peaasjalikult 14–15aastased, kes ei pea paljuks parkide ja teiste avalike kogunemiskohtade kõrval kokku tulla näiteks ka mahajäetud majadesse, kus viibida ei tohiks, kirjeldas Tartu piirkonnavanem Siim Linnard.

«Peale selle, et lagunevates majades on niisamagi ohtlik käia, teevad noored endale seal ka alkoholiga kõvasti liiga. Ebaadekvaatses seisundis on aga õnnetused kergemad juhtuma, rääkimata kuriteo ohvriks sattumise võimalusest või sellest, et noor paneb ise joobnuna toime mõne süüteo, mis tema edasise tuleviku ära rikub,» nentis Linnard.

Nii näiteks avastasid politseinikud Tartus Liivi tänaval mahajäetud majast poisi, kel tuvastati umbes 1,5-promilline joove. «Noored olid joonud vaheldumisi nii veini kui viina, mõni ka õlut. Seda kõike olevat neile ostnud üks täiskasvanud sõber,» vahendas politseinik.

Üks alkoholi pruukinud nooruk väitis, et oli ise ühest kauplusest alkoholi ostnud, ilma et müüja tema vanuse kohta mingitki huvi üles oleks näidanud. «Võtame kauplusega ühendust ja selgitame juhtunu tagamaid, kuid igal juhul on palve, et kauplused käituks alkoholi ja tubakatooteid müües vastutustundlikult ning veenduks, et sellised tooted vähemasti nende kaudu alaealiste kätte ei jõuaks,» palus piirkonnavanem.

Kõik kümme alkoholi pruukinud alaealist anti üle vanematele ning edasi otsustatakse, kuidas neist igaüht eraldi mõjutada tegema enda tervist ja turvalisust säästvaid valikuid. «Võib öelda, et suurem osa vanematest olid äärmiselt murelikud, kui joobnud laps politseiniku saatel koju toodi. Tänasid, et politsei noorte tegemistel ikka silma peal hoiab nii, et lapsed end pahaaimamatult ohtu ei paneks. Ajal, mil piiranguid on leevendatud, ilm aina soojemaks läheb ja noored väljas kogunevad, jätkab politsei ka edaspidi kontrollkäike. Ehk jääb nii mõnigi raskem tagajärg olemata, mis purjus lapsega muidu juhtuda võiks,» avaldas Linnard lootust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles