Tartu vaktsineerimiskeskuses saab uuest nädalast valida kolme koroonavaktsiini vahel

Lenel Karu
, reporter
Copy
Tartu vaktsineerimiskeskuses tehti esimesed kaitsesüstid juba aprilli lõpus.
Tartu vaktsineerimiskeskuses tehti esimesed kaitsesüstid juba aprilli lõpus. Foto: Margus Ansu

Esmaspäevast, 10. maist on inimestel võimalik vaktsineerimisaja broneerimisel valida kolme koroonavaktsiini vahel. Esialgu on valikus Pfizer/BioNTech, Vaxzevria ning Jansseni vaktsiinid.

Pfizer/BioNTech COVID-19 vaktsiini Comirnatyt kasutatakse COVID-19 ennetamiseks täiskasvanutel ja noorukitel alates 16. eluaastast. Comirnaty COVID-19 vaktsiini manustatakse kahel korral. Vaxzevria COVID-19 vaktsiini kasutatakse COVID-19 ennetamiseks täiskasvanutel ning selle puhul on samuti vajalik kahe vaktsiinidoosi manustamine. Äsja Eestisse jõudnud Jannsen COVID-19 vaktsiini kasutatakse COVID-19 ennetamiseks alates 18. eluaastast. Jannsen COVID-19 vaktsiini manustatakse ühekordse annusena.

«Tartu vaktsineerimiskeskuses on algavaks nädalaks vabu vaktsineerimisaegu ning kutsume inimesi üles vaktsineerimise võimalust ka kasutama,» lausus Tartu ülikooli kliinikumi vaktsineerimismeeskonna koordinaator Tiina Teder. Kaks nädalat avatud olnud vaktsineerimiskeskuses on tehtud ligi 9000 vaktsiinidoosi, kokku on kliinikumi vaktsineerimismeeskond teinud üle 30000 vaktsiinidoosi. «Tartu vaktsineerimiskeskuse eesmärk on võimaldada elanikkonna kiiremas tempos vaktsineerimist ning meil on hea meel, et inimesed mõistavad vaktsineerimise vajalikkust pandeemia ületamiseks,» ütles Teder.

Sellel ja järgmisel nädalal on oodatud COVID-19 vastu vaktsineerima kõik 50-aastased või veel sel aastal 50-aastaseks saavad ning vanemad inimesed. Ühtlasi vaktsineeritakse keskuses kõiki COVID-19 riskirühma kuuluvad inimesi sõltumata vanusest ning eesliinitöötajaid nimekirjade alusel.

Tartu vaktsineerimiskeskusesse saab vaktsineerimisaega broneerida üleriigilise digiregistratuuri (www.digilugu.ee) kaudu, kus tuleb valida lahtri «Teenus» rippmenüüst sobiv vaktsiin.

Ühtlasi on avatud kliinikumi vaktsineerimise etteregistreerimiskeskuse telefon 731 7200, kus esialgu saab broneeringuid teha vanusest lähtuvalt. Rohkem infot leiab kliinikumi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles