Puhjas ilutseb vaat et korrusmajapikkune peenar, kus puhkevad õied kevadel ja suvel

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

Puhjas, maanteelt silmapilgu kaugusel on ühe neljakorruselise kortermaja ees õide puhkenud lillepeenar, mil pikkust üle 20 meetri ja laiust viis meetrit. Niisugust asja pole seal enne nähtud!

Viljandi tee 34 korteriühistu esimees Alik Säde ütles, et nende maja lähinaabruse peenra kohta on nad kiitvaid kommentaare kuulnud nii Puhja inimestelt kui päris võhivõõrastelt. «See tõestab, et ilu muudab maailma paremaks ja inimesed lahkemaks,» rõõmustas ta.

Puhjast läbi viiv maantee on hästi sõidetav, kuna kõik Viljandisse, Pärnusse ja Saaremaale jõuda soovivad inimesed vuravad sellel oma autodega ning niisugune peenar ei saa kellelgi märkamata jääda.

Elva valla heakorraspetsialist Sten Saarekivi lisas, et peenra kinkis neile SW Energia, kes rajas Puhja katlamaja, ja kuna ettevõttel on hea komme igasse paika, kus nad töö lõpetavad, midagi keskkonna heaks ka kinkida – kas puid või lilli, siis Puhja valis lilled.

Elva vald toetas peenra rajamist sellega, et tellis Kanepi aiandist kohale töötajad, kes umbes 6000 lillesibulat eelmisel sügisel mulda torkasid.

Praegu õitsevad kahte sorti nartsissid. Kui nende aeg läbi saab, alustavad punased tulbid ning edasi suve poole puhkevad järgmised, pallikujulised õied, mis kuuluvad laukudele.

Ilu on juba esimesel kevadel pärast istutamist nii võimas, et tasub loota – see distsiplineerib seda ka hoidma, nii et inimesed ja mesilasedki võiksid vaid rõõmu tunda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles