Rannar Raba: lõpetage Süku-vaidlus (10)

Rannar Raba
, peatoimetaja
Copy
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Sille Annuk

Pärast riigikogu kultuurikomisjoni esmaspäevast otsust seisavad tartlased valiku ees, kas südalinna kultuurikeskuse idee kiiresti ellu viia või lihtlabaselt surnuks vaielda.

Tulevase südalinna kultuurikeskuse (Süku) asukoha üle peetav vaidlus tuleks lõpetada. Kohe. Vähemalt mõneks ajaks. Vähemalt sellises võtmes, nagu seda on seni peetud. Nüüd, kus riigikogu kultuurikomisjon on Süku tõstnud kultuurkapitali investeeringutoetuse jagamisel kõige kiiremini ärategemist väärivaks uueks riiklikult tähtsaks kultuuriobjektiks ning suure tõenäosusega ei vaidlusta seda ka parlamendi täiskogu, on saabunud tartlastele parim võimalik hetk selles teemas kand maha panna ja kompromissi otsima asuda.

Punkt, kus praegu oleme, on murranguline: kui varem võis Sükust nii- ja naapidi rääkida kui mingist hägusast fantaasiast, millega kaasneb piiramatu mänguruum, siis nüüd on asi muutunud palju konkreetsemaks. Tartu ja tartlased seisavad valiku ees: kas teha tõesti asi kiiresti ära või lihtlabaselt surnuks vaielda.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles