Taliujujad plaanivad laupäeval ujuda Võrtsjärvelt Tartusse

Lenel Karu
Copy
Taliujujad Mart Nöps (vasakult), Peep Okk ja Pavel Ümarik end ilmast häirida ei lase ja kastsid end ka esmaspäeval Anne kanali voogudesse.
Taliujujad Mart Nöps (vasakult), Peep Okk ja Pavel Ümarik end ilmast häirida ei lase ja kastsid end ka esmaspäeval Anne kanali voogudesse. Foto: Sille Annuk

Taliujumise hooaeg on lõpusirgel ning eeloleval laupäeval, enne kui ilmad suviselt soojaks muutuvad, plaanib üks seltskond ujuda Võrtsjärvelt Tartusse. Ligi 60-kilomeetrisel teekonnal ujutakse vahetuste kaupa, sealjuures saadab osalejaid köetud saunaga laev, kus saab ennast vahepeal üles soojendada.

Ürituse eestvedaja Mart Nöps loodab, et ilmaolud ei muutu nii keeruliseks, et ideele kriipsu peale tõmbavad. Selleks et ujuda saaks, ei tohi veetemperatuur langeda alla kaheksa kraadi, lisaks tuleb osalejatel enne laupäeva vältida lisakontakte, et mitte jääda viiruse tõttu isolatsiooni.

«Olen kogu teekonna välja arvutanud. Vesi peaks olema umbes kaheksa kraadi. Meil on tiimis üle kümne ujuja ja me ujume vahetustega, näiteks üks inimene on vees 10 minutit järjest, seejärel 50 minutit soojas,»​ rääkis Mart Nöps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles