Maadleja võitis kõrge tasemega turniiri (1)

Lenel Karu
Copy
Artur Jeremejev (keskel) saavutas Horvaatias kõrgetasemelisel maadlusturniiril esikoha, alistades teiste hulgas ungarlase Benjamin Juhaszi (vasakul), šveitslase Fritz Reberi ja ungarlase Dominik Botose.
 
Artur Jeremejev (keskel) saavutas Horvaatias kõrgetasemelisel maadlusturniiril esikoha, alistades teiste hulgas ungarlase Benjamin Juhaszi (vasakul), šveitslase Fritz Reberi ja ungarlase Dominik Botose.  Foto: Erakogu

Laupäeval võitis Horvaatias Zagrebis toimunud rahvusvahelise maadlusliidu (UWW) kalendrisse kuuluval turniiril Kreeka-Rooma maadluses kadettide seas 65 kg kehakaalus esikoha Tartu Kalev-Englase noormaadleja Artur Jeremejev.

Võistlustules olid 14 riigi parimad maadlejad ning võitmiseks tuli tartlasel alistada neli vastast.

Kolm kiiret matši

Kolm esimest matši võitis Artur Jeremejev ülekaalukalt 8:0 ja väga kiiresti: maadelda tuli vähem kui üks minut. Jeremejevi treeneri Kristjan Pressi sõnul andis võistluse tasemest aimu juba see, et 2019. aasta U15 Euroopa meistrivõistluste pronksivõitja jäi oma kehakaalus alles viiendaks.

«Tuleb arvesse võtta, et Artur võistles viimati välismaal matil poolteist aastat tagasi, aga ta ei olnud roostes ning alistas ungarlased, kes on Euroopa arvestuses ühed tugevaimad,» selgitas Press.

Meil on trennis selline ütlemine, et kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab. Tšempionid peavad ise oma võimaluse üles leidma, ütles treener Kristjan Press.

Ta ei saanud Jeremejevi sooritusele ise kohapeal kaasa elada, sest viibis Gruusias karantiinis. Treeneri sõnul ei jätnud Jeremejev oma esimestele vastastele isegi võimalust, sest 30 sekundiga võit ära vormistada on suur asi.

Finaalis ootas Jeremejevit matš ungarlase Benjamin Juhasz​iga. Tartlane jäi küll korraks kaotusseisu, kuid suutis seejärel sooritada neljapunktilise heite ja võitjana väljuda. «Seal oli mul väga tugev vastane ja pidin maadlema kõik neli minutit täis. Ausalt öeldes oli turniir harjumatu, sest polnud kaua võistlustel käinud ja see tekitas parajalt ärevust,» rääkis Artur Jeremejev.

Kristjan Pressi sõnul tuli finaalis tõepoolest rohkem vaeva näha, kuid lõpuks kõik õnnestus. «Meil on trennis selline ütlemine, et kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab. Tšempionid peavad ise oma võimaluse üles leidma,» lausus ta.

EM on tähtsaim siht

Horvaatias toimunud võistlus oli Kristjan Pressi hinnangul selline, kuhu tulid osalema riikide esikolmiku maadlejad. «Ühe päeva kohta on sellisel võistlusel juba osalustasu 60 eurot, lisaks litsentsid ja tervisetõendid, mida vaja läheb. Need võistlused on üsna kulukad ja kohale tulevad ainult parimad,» tõdes ta.

Eestlaste seas saavutasid väga hea tulemuse veel Rasmus Liisma, kes tuli 92 kg kehakaalus hõbedale, ja Juhan Kristjuhan, kes teenis 55 kg kehakaalus kolmanda koha.

Juba 13. mail sõidab Kristjan Press koos Tartu noormaadlejatega Rumeeniasse, kus leiab aset teine kõrgetasemeline maadlusturniir. Sellest võtab osa ka rohkem Lõuna-Euroopa riike, näiteks tugeva maadluskultuuriga Türgi.

Juunikuus toimuvad Euroopa meistrivõistlused on praegu maadlejate suurim siht. Tartu noormaadlejad loodavad enne EMi võimalikult palju võistelda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles