Aeg möödub, aga «Armastus kolme apelsini vastu» püsib kindlalt

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Murrangulisel 1991. aasta kevadel esietendunud lavastusest «Armastus kolme apelsini vastu» sai kiiresti menuk ja varsti kultus. Lisaks Piret Kaldale mängisid selles põhirolle Elmo Nüganen, Allan Noormets, Andres Noormets.
Murrangulisel 1991. aasta kevadel esietendunud lavastusest «Armastus kolme apelsini vastu» sai kiiresti menuk ja varsti kultus. Lisaks Piret Kaldale mängisid selles põhirolle Elmo Nüganen, Allan Noormets, Andres Noormets. Foto: EKRAANITÕMMISED/ERR

Tartu tüdruk Piret Kalda pühkis pärast siinse 5. keskkooli lõpetamist kodulinna tolmu jalgadelt ja läks pealinna näitlejaks õppima. 1991. aasta kevadel oli ta üks neist, kes mängis kursusevend Elmo Nüganeni lavastatud etenduses «Armastus kolme apelsini vastu».

Esietendus oli Ugalas 11. aprillil, mais olid saalid täis, rahvas vooris noorte tükki vaatama bussitäite kaupa. Nüüd on seda Eesti kullafondi kuuluvat etendust vaadanud väga paljud eestlased, paljud teavad seda tükki endiselt peast – teate ju küll parooli «Ööd on siin mustad!». 1991. aasta on aeg, mida naljalt ei unusta ka Piret Kalda.

Mängisite 1991. aastal menuetenduses «Armastus kolme apelsini vastu». Kuidas esietendus läks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles