Terviseamet: piirangute leevendamine ei tähenda ohu kadumist

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy
Terviseamet kontrollimas koos politseiga bussisõitjate maskikandmist. Neile kellel maski ei olnud pakuti esialgu lahkelt tasuta maski.
Terviseamet kontrollimas koos politseiga bussisõitjate maskikandmist. Neile kellel maski ei olnud pakuti esialgu lahkelt tasuta maski. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linn ja terviseamet kutsuvad hoolimata piirangute leevenemisest linlasi üles ettevaatlikkusele. Kuigi poed ja toidukohtade väliterrassid on 3. maist avatud, tuleb viiruse leviku tõkestamiseks vältida suuremaid kogunemisi ja hoida distantsi.

Terviseameti lõunaregiooni juht Tiia Luht selgitas, et olukord on endiselt väga habras ja üle Eesti on viiruse leviku risk väga suur. «Piirangute leevendamine ei tähenda ohu kadumist. Terviseameti inimesed näevad iga päev juhtumeid, kus nakatumist oleks saanud vältida distantsi hoides, maski kandes ja hoolitsedes oma käte hea hügieeni eest. Ka ettevõtjad saavad kaasa aidata oma klientide harjumuste muutmisele,» rääkis Luht.

Ta rõhutas, et iga inimese vastutustundlik käitumine aitab kaasa sellele, et saaksime suve nautida ning lapsed võiksid sügisel jälle kooli minna.

Linnapea Urmas Klaas jätkas, et koroonaviiruse leviku piiramiseks peame vastutustundlikult käituma ka nüüd, mil piirangud on veidi lõdvenenud ja viiruse levik aeglustunud. «Tartus on koroonaviirusega nakatumine olnud viimastel nädalatel väiksem, kuid selle säilitamiseks tuleb endiselt läbi mõelda oma käigud, avalikes kohtades mitte koguneda ning järgida kehtivaid reegleid ja soovitusi,» ütles Klaas.

Eesti on nakatumiste arvult jõudnud alles möödunud aasta detsembri tasemele ning Tartus on viimase seitsme päeva jooksul tuvastatud 86 uut koroonaviiruse juhtumit.

Poes käies peab järgima 2 + 2 reeglit ja kandma maski ning ruumide täitumus ei tohi olla üle 25 protsendi. Toitlustusasutuse välialadel võib einestada kella 21ni ning ala kasutatavus võib olla kuni 50 protsenti.

Viimase seitsme päeva haigestumus 100 000 inimese kohta Tartu linnas on 81,15

Rahvastikuregistri andmetel laekus ööpäevaga enim uusi positiivseid analüüsitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 196 inimesel. 149 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 70, Pärnumaale 29, Tartumaale 23, neist Tartu linna 14, Lääne-Virumaale 19 ning Viljandimaale 15 nakkusjuhtu. Jõgeva- ja Järvamaale lisandus seitse, Põlva- ja Raplamaale kuus, Valga- ja Võrumaale neli ning Lääne- ja Saaremaale lisandus kaks nakatunut. Hiiumaale uusi nakkusjuhte ei lisandunud. 11 positiivse tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 366,5 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud analüüside koguarvust 8,1%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles