Lauri Beekmann ja Kalle Pilt: Üks viis, kuidas tulla kriisist välja tugevamana

Copy
Lauri Beekmann ja Kalle Pilt
Lauri Beekmann ja Kalle Pilt Foto: TPM

Pandeemia on toonud meile palju negatiivseid emotsioone ja hetki: haiged ja surevad lähedased, suletud ühiskond, piiratud kultuuritarbimine ning lukustatud söögikohad ja baarid. Me oleme pidanud oma elu ümber korraldama, tegema muudatusi, mida kaks aastat tagasi ettegi poleks kujutanud. Muutuste protsessis on viis etappi: eitus, ignoreerimine, mõtlemine, ahhaa-efekt ja elluviimine. Iga etapp on eri pikkusega, kuid paljud meist on saanud aru pandeemia tingitud muutuste vajadusest ning neid ellu viinud.

Ei saa ju eitada, et on olnud ka positiivset. On suurel määral sõltunud meist igaühest, kuidas oleme osanud selle kodu- ja perekeskse aja enda kasuks toimima panna. Paljud lapsevanemad on taas avastanud aktiivse lapsevanema rolli tähenduse. Räägitakse rekordilistest suuskade ja jalgrataste läbimüügist, matka- ja rabaradadel käimisest. Paljud on vähendanud alkoholi tarvitamist ja suletud umbsetest ruumidest on leitud jälle tee loodusse.

Tervel maakeral ei ole vist kunagi varem peauudiste tasemel räägitud nii palju rahva tervisest. Mitte ainult vaktsineerimisest, näomaskidest ja haiglate koormatusest, vaid ka tervislikest eluviisidest, kasvõi selleks, et vähendada haiglate koormust ja tugevdada oma isiklikku immuunsüsteemi. Võib ühemõtteliselt öelda, et sellele planeedile läheb tervis praegu vägagi korda. Selle juurde võiksimegi jääda, sest tervisest kallimat vara ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles