GALERII Esimene kauplemispäev täitis Tartu ostukeskuste parklad ja tõi Uuskasutuskeskuse ukse taha pika saba

Copy

Tänasest saab jälle poeriiulite vahel kaupa valida ja seda võimalust tulid Tartus kasutama paljud inimesed. Suuremat tunglemist ennelõunal poeuste vahel siiski silma ei jäänud, kuid autoparklates avanenud pilt andis aimu, et inimesed kaupluste taasavamisse ükskõikselt ei suhtu.

Kõige pikem järjekord oli Emajõelinnas Riia tänava Uuskasusutuskeskuses ees, kus rahvast lubati sisse vaid piiratud hulgal, maksimaalselt 16 inimest korraga.

Kaupluse ees olid vapramad kunded sabas seisnud juba tükk aega, paduvihm ja rahe neid ei heidutanud. «Ega ma täpselt teagi, aga üle tunni oleme siin juba kindlasti külmetanud,» kommenteeris üks järjekorras seisnud proua. Iga bussiga, mis sealsamas asuvas peatuses seisma jäi, saabus kliente juurde.

Kaubanduskeskuste kliendid järjekorras seisma ei pidanud, seal oli veel esimestel tundidel võimalik vabalt ringi liikuda, kuid autoga saabujatel võis mõnes paigas parkimiskoha leidmine omajagu aega võtta. «Käisime spordiriideid ostmas, ehkki trenni oleme ka piirangute ajal saanud teha, oli vaja varustus uuema vastu vahetada,» kommenteeris oma oste Lõunakeskuses Tartu Postimehega suhelnud noorpaar.

Bauhofi parklas polnud autodele üldse ruumi, pargitud oli isegi keelatud kohtadesse. Kuigi ehituspoodidest sai ka piirangute ajal kaupa tellida, eelistati teatud toodete puhul siiski oodata ja ise täna oma silmaga kaema tulla.

«Meil on maja ehitamine pooleli ja tulin parketti valima, sest internetis ei saa värvitoonidest nii head ülevaadet,» rääkis üks poeline, kel oli uue põrandaga sedavõrd kiire, et ta ei pidanud paljuks seda haiguslehel olles valima tulla.

Kundepuuduse käes ei väitnud end vaevlevat ka Eedeni keskuse spordipoodnikud, kuigi müügisaal paistis veel üpris tühi. «Rahvast ikka käib, enamasti otsitakse jooksujalatseid ja dresse,» selgitas Rademar Outleti teenindaja.

Eedeni keskuses käsitöötarbeid müüv Pulloveri pood esimeste töötundidega veel müügirekordeid ei teinud ja huvilisi oli pigem tagasihoidlikult. «Internetis saime piirangute ajal vähe kaupa müüa, käsitöömeistrid soovivad ikka materjali ja värvi oma silmaga näha,» rääkis Pulloveri müüja Leili Karu.

Samas tõdes ta, et internetis leidub piisavalt palju e-poode, mis on nende klientuuri nüüdseks pisut kahandanud. «Ega me ei müügi esmatarbekaupu ja enne käiakse ikka vajalikemates poodides,» lisas Karu ja avaldas lootust, et ka tema poodi päeva jooksul rohkem inimesi jõuab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles