Linn seab Keskpargi kaitsjate petitsiooni usaldusväärsuse kahtluse alla (11)

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy
20. aprllil rullisid keskpargi kaitsjad lahti lehed nende enam kui viie tuhande inimese nimedega, kes keskkonnas change.org soovisid, et Tartu südalinna kultuurikeskuse ehitamiseks leitaks muu koht.
20. aprllil rullisid keskpargi kaitsjad lahti lehed nende enam kui viie tuhande inimese nimedega, kes keskkonnas change.org soovisid, et Tartu südalinna kultuurikeskuse ehitamiseks leitaks muu koht. Foto: Sille Annuk

Riigikogu kultuurikomisjon asub esmaspäeval välja sõeluma kaht kuni nelja riiklikult tähtsat kultuurirajatist, mille tegemisse panustatakse eelolevatel aastatel kultuurkapitali kaudu suuri summasid. Üks tõenäolisi rahastuse saaja on Tartu südalinna kultuurikeskus (Süku), mille Keskparki ehitamise vastu koguti ka allkirju. Linn seab aga selle aktsiooni usaldusväärsuse kahtluse alla.

Keskpargi kaitsjad rullisid 20. aprillil raekoja ees paberil lahti 5123 nime, kes veebikeskkonnas Change.org soovisid, et Tartu südalinna kultuurikeskuse ehitamiseks leitaks muu koht. Petitsiooni nimi on «Peatada Tartu kesklinna pargi maharaiumine selleks, et ehitada Süku».

Linnapea Urmas Klaas (RE) leidis, et petitsioonile toetusallkirja andjad on võtnud enesele õiguse rääkida Tartu linna elanike nimel (petitsioonis seisab «Meie, Tartu linna elanikud, arvame ... »). «Ometi näitab lihtne andmevõrdlus, et Tartu linna elanike nimel rääkimise õigust enamikul toetusallkirja andjatest ei ole,» ütles Klaas.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles