Soome keele aasta õpetaja tiitel läks teist aastat järjest Tartusse

Tartu Postimees
Copy
Aasta soome keele õpetaja Sille Lillestik.
Aasta soome keele õpetaja Sille Lillestik. Foto: Mana Kaasik

29. aprillil kuulutati Soome suursaatkonnas 2020. aasta soome keele õpetajaks Sille Lillestik.

Aasta õpetaja Sille Lillestik on Tartu kutsehariduskeskuse soome keele õpetaja ja võõrkeelte õpetajate ainesektsiooni juht. Lisaks olemasoleva õppematerjali kohandamisele ja täiendamisele, et seda oleks võimalik kasutada soome keele õpetamiseks erialasse lõimituna, on ta ise koostanud palju õppematerjale soome keele õpetamiseks.

Distantsõppe sujuvamaks toimimiseks lisas ta senisele materjalile ohtralt kirjeldusi, selgitusi ja näiteid, mis aitasid õppijatel iseseisvalt teadmisi omandada. Viimastest töödest väärib märkimist soome keele grammatika Moodle'i kursuse täiendamine ning erialakeele õppereis Helsingisse eelmise aasta jaanuaris.

Tartu kutsehariduskeskuse õppekorralduse juhi Mariann Karja sõnul on Sille Lillestik hooliv pedagoog, kes teeb oma tööd pühendunult ja erisusi arvestavalt. «Lisaks sellele, et Sille püüab keeleõppe teha võimalikult aktiivseks ja kaasavaks, on ta olnud saatev ja toetav pedagoog neile õppuritele, kes on saanud võimaluse teha Soomes praktikat,» rääkis Karja.

Toitlustuse ja turismi osakonna juhtõpetaja Reeli Engelbrecht lisas, et lisaks õpetamisele õpib Sille Lillestik ka ise. «Sillele on oluline pidev enesetäiendamine, osalemine nii erialastel kui ka teistel koolitustel.»

Aasta kooliks nimetati Tallinna teeninduskool, uueks tulijaks Pae gümnaasiumi soome keele õpetaja Katrin Männimets-Sevastjanov, aasta soome keele sõbraks Tartu ülikooli teaduskool (aukirja vastuvõtja Margit Kuusk, TÜ).

Esimest korda anti välja aasta toetaja aunimetus, mille pälvis Soome-Eesti kaubanduskoda. Lisaks tunnustati kutse- ja kõrghariduse arendamise projekti PRÕM, mis on tublisti kaasa aidanud soome keele õppe edendamisele kutsehariduses.

Soome-Eesti kaubanduskoda premeerib aasta õpetajat rahalise stipendiumiga ja Eckerö Line kingib igale laureaadile edasi-tagasi reisi Soome. 2019. aasta soome keele õpetaja tiitli pälvis Tartu Tamme gümnaasiumi õpetaja Piibe Leiger.

Esimest korda valiti aasta soome keele õpetajat 1997. aastal. Aasta õpetaja nimetamisega soovivad korraldajad tutvustada ja tõsta esile õpetajaid, kelle südamega tehtud töö aitab kaasa lisaks Eestis soome keele oskuse tõstmisele ka Eesti ja Soome keele- ning kultuurisuhete edendamisele.

Aasta soome keele õpetaja valimist korraldab Soome instituut koos Soome suursaatkonna, Eesti soome keele õpetajate seltsi ja Soome-Eesti kaubanduskojaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles