Elva linna tänavalambid saavad uue kuue

Tartu Postimees
Copy
Tänavavalgustus.
Tänavavalgustus. Foto: Ahto Sooaru

Reedel, 30. aprillil alustatakse Elva linnas tänavavalgustuse uuendamise töid. Tänavavalgustuse uuendustöid tehakse kolmes järgus ja need kestavad 1. jaanuarini 2022.

Sel nädalal algavad tööd Tööstuse, Tuletõrje, J. Kärneri, Vaikse ja Lootuse tänaval. Vallavalitsus annab infokanalites jooksvalt teada, kui töid alustatakse järgmistel tänavatel.

Projekti käigus vahetatakse vanad naatriumlambid välja säästlikumate leedlampide vastu. Uuendatakse 439 Elva linna, Peedu linnaosa, Metsalaane küla ja Käärdi piirkonna valgustit. 

Tööde tegemisega võib kaasneda ajutine valguse kadumine maksimaalselt 24 tunniks ning olukorrad, kus tuled põlevad mõnes kohas ka päeval.

Tööde esimeses järgus asendatakse vanad valgustid ja konsoolid uutega. Teises järgus vahetatakse välja õhuliinid ja valgustid. Vanad liinid rekonstrueeritakse, vajaduse korral pannakse uued elektripostid. Samuti paigaldatakse uued konsoolid ja valgustid.

Kolmandas järgus ehitatakse uus liin, mis tähendab, et toimuvad ka kaevetööd ning paigaldatakse uus maakaabel ja rajatakse uus tänavavalgustuse taristu. Kaevetööde algusest tänavate kaupa annab vallavalitsus infokanalites varem teada.

Tänavavalgustuse rekonstrueerimine maksab 614 299 eurot, millest 337 864 eurot on keskkonnainvesteeringute keskuse toetus. Töid teeb OÜ Pental Elekter.

Projekti eesmärk on suurendada tänavavalgustuse elektrienergia kasutamise tõhusust. Investeering võimaldab igal aastal hoida tänavate valgustamiselt kokku üle 20 000 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles