Esmaspäeval algab Puiestee tänava rekonstrueerimine (3)

Lisete Reineberg
, ajakirjanik
Copy
Puiestee tänava lõik jääb suletuks juuni lõpuni.
Puiestee tänava lõik jääb suletuks juuni lõpuni. Foto: Tartu linnavalitsus

Esmaspäeval, 3. mail algavad Puiestee tänaval rekonstrueerimistööd ning liigelda ei saa Ujula ja Põllu tänava vahelisel lõigul, mis jääb suletuks 30. juunini. Tööd kestavad Puiestee tänava Põllu tänava ja Narva maantee vahelisel lõigul kuni hilissügiseni.

Abilinnapea Raimond Tamme sõnul on rekonstrueerimise eesmärk suurendada liiklusohutust intensiivse liiklusega Puiestee tänaval. «Ristmikele rajatavad foorilahendused ning ülekäigurajad võimaldavad kergliiklejatel mugavamalt ja ohutumalt tänavat ületada. Lisaks muudavad foorid ka Lubja ning Nurme tänavalt Puiestee tänavale pöörded autojuhtidele ohutumaks,» selgitas ta.

Tänavale paigaldatakse sajuveekanalisatsioon, uuendatakse teekatend, remonditakse kõnniteed ning rekonstrueeritakse tänavavalgustus. Töid alustatakse Ujula tänava poolt, kust sajuveetorustiku ehitusega jõutakse välja Puiestee tänavale. Tööde käigus uuendatakse Puiestee-Põllu ristmiku foorisüsteem ja rajatakse uus ülekäigurada. Fooriga ülekäigurajad ehitatakse rekonstrueerimise teises järgus Lubja-Puiestee ning Nurme-Puiestee ristmikule.

Mahukate teetööde tõttu on liiklus ja ühistransport kogu ehitusperioodil ümber korraldatud ning linn loodab kõigi liiklejate mõistvale suhtumisele. Puiestee tänaval toimuvate teetööde ajal on soovitatav ümbersõidumarsruut mööda Jõgeva ja Jõhvi maanteed. Kohalikele elanikele tagatakse kinnistutele juurdepääs.

Töid teeb AS Tref. Sulgemise ja ajutise liikluskorralduse eest vastutavad Tõnis Tagel (tel 511 3701, tonis@tref.ee) ja Andre Künnapuu (tel 5354 4652, andre.kynnapuu@tref.ee).

Muudatused bussiliikluses

Buss nr 4 sõidab marsruudil Puiestee - Lubja - Kalmistu - Aru - Muru - Kruusamäe - Kummeli - Vahi ring - Kruusamäe - Nurme - Puiestee. Aiandi peatus asub ajutiselt Muru tänaval (Aru-Muru ristmiku lähistel). Põllu ja Välja peatust ei teenindata ja nende asenduspeatus on Muru.

Buss nr 10 sõidab Puiestee - Lubja - Kalmistu - Aru - Muru - Kruusamäe - Põllu - Puiestee - Põllu - Kruusamäe - Nurme - Puiestee. Aiandi peatus asub ajutiselt Muru tänaval (Aru-Muru ristmiku lähistel).

Buss nr 9 sõidab Puiestee - Lubja - Kalmistu - Aru - Muru - Kruusamäe - Narva mnt. Aiandi peatus asub ajutiselt Muru tänaval (Aru-Muru ristmiku lähistel). Põllu ja Muru peatust ei teenindata ja ajutine peatus on Kruusamäe tänaval (Muru-Kruusamäe ristmiku lähistel).

Ööliin nr 21 sõidab Kruusamäe - Nurme - Vahi ring - Kummeli - Kruusamäe - Nurme - Puiestee. Peatub Kummeli ja Muru peatuses. Põllu ja Välja peatust ei teenindata, asenduspeatus on Muru.

Liiklusskeem ja busside ümbersõidumarsruudid 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles