Viru maakohus ootab õigusteaduse tudengeid virtuaalsele avatud uste päevale

Tartu Postimees
Copy
Viru maakohtu maja Rakveres.
Viru maakohtu maja Rakveres. Foto: Ain Liiva

Viru maakohus avab 5. mail virtuaalselt Narva, Jõhvi ja Rakvere kohtumaja uksed ja toob kuulajate ette kõnelema inimesed, kes neis õiguse mõistmise templites töötavad.

Ennekõike on oodatud päevast osa saama tudengid, kes lähiajal saavad kätte õigusteaduse diplomi ja alustavad töist elu – neile peaks maakohtu töötajate inspireerivad ja elulised lood pakkuma ekstra huvi.

Viru maakohtu tegemisi tutvustab kohtu esimees Liina Naaber-Kivisoo, kes ühtlasi heidab valgust tsiviilkohtuniku töösse ja väljakutsetesse. Oma pikaaegsest karjäärist Rakvere kohtumajas kõneleb kriminaalasjade kohtunik Tiit Kullerkupp.

Jõhvi kohtumaja kohtunik Kaire Pullerits räägib sellest, kuidas kohtu siseselt on võimalik ühelt ametikohalt teisele liikuda. Nimelt töötas Pullerits enne kohtunikuametisse asumist konsultandina, kuid võttis ette kohtunikueksami, et saada kohtunikuks.

Kohtujuristidest panustavad päeva sisustamisse Ulvi Anissimova ja Häli Altmets. Neist esimene toimetab iga päev ladusalt kahes keeles: töötab eesti keeles, kuid kasutab koduse keelena vene keelt. Teine on näide sellest, kuidas on võimalik iga päev Saaremaalt Narva «tööle käia» – nimelt soodustab Viru maakohus juba aastaid paindlikku töökorraldust ja kannab alates 2019. aastast kaugtöö tegija märgist.

Virtuaalne avatud uste päev algab Zoomi keskkonnas 5. mail kell 14 ja kestab ligi kaks tundi. Kõik esinejad on valmis vastama ka küsimustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles