Taastatava Kentsi paisjärve põhjas võib veel jalutada

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Elva abivallavanem Kertu Vuks ja vallavolikogu liige Priit Värv tegid mõni päev tagasi Kentsi paisjärve põhjas väikse tiiru. Kui järv aga veega täitub, siis küünib veetase seal suuremas osas ligi kolme meetrini.
Elva abivallavanem Kertu Vuks ja vallavolikogu liige Priit Värv tegid mõni päev tagasi Kentsi paisjärve põhjas väikse tiiru. Kui järv aga veega täitub, siis küünib veetase seal suuremas osas ligi kolme meetrini. Foto: Margus Ansu

Annikoru külje all paikneva Kentsi paisjärve taastamistööd käivad jõudsalt. Ilusa suve korral lõpetatakse kaeved sügisel, edasi planeeritakse kaldad, rekonstrueeritakse pais, luuakse kommunikatsioonid ning rajatakse parkla ning rand koos ujuvpurretega. Tööd peaksid lõppema tuleva aasta mais.

Elva vallas Annik­oru külje all paikneva Kentsi paisjärve taastamistööd edenevad jõudsalt. Ilusa suve korral lõpetatakse kaeved sügisel, edasi kujundatakse kaldad, rekonstrueeritakse pais, luuakse järve äärde kanalisatsioon ja elektriühendused ning rajatakse parkla ja rand koos ujuvpurretega. Tööd peaksid lõppema tuleva aasta mais.

Läinud aastal otsustas Elva vald kaeveid alustanud tööpakkujaga lepingu lõpetada. «Neil ei sujunud asjad. Juhtus õnnetusi, mitu korda uppusid kopad ära. Järjest tõenäolisemaks muutus, et nad ei vea seda lõpuni välja,» selgitas taastamisprojektile lähedal seisev Elva vallavolikogu liige Priit Värv. «Leppisime kokku, et kuulutame selle asja ebaõnnestunuks ja läheme eluga edasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles