Kolmkümmend tundi pärast põlengut oli endiselt ligi tuhat Jõgeva klienti vooluta

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Elektrilevi alajaama juures käis ühenduste taastamine ööpäev läbi. Ka kolmkümmend tundi hiljem ei olnud veel kõik ühendused taastatud.
Elektrilevi alajaama juures käis ühenduste taastamine ööpäev läbi. Ka kolmkümmend tundi hiljem ei olnud veel kõik ühendused taastatud. Foto: Eili Arula

Eile hommikul Jõgeva alajaamas puhkenud tulekahju tagajärjel jäi kogu Jõgeva linn vooluta. Elektrilevi lubas eile vahetult pärast tulekahju puhkemist samal päeval vooluühenduse taastada. Paraku pole ka kolmapäeva pärastlõunaks ehk 30 tundi pärast voolukatkestuse tekkimist ligi tuhandel Jõgeva majapidamisel elektrit.

Kuigi Elektrilevi saatis optimistlikke sõnumeid elektriühenduse taastamise kohta veel eile õhtul, siis täna hommikuks oli selge, et endiselt on mitu tuhat Jõgeva inimest ilma vooluta.

Täna kell 14.30 õnnestus Elektrilevil taastada elektrivarustus veel 1300-l Jõgeva linna ja selle lähiümbruse kliendil, kellel eile hommikupoolikul alajaama põlengu tõttu elektrivarustus katkes. Veel on vooluta 916 Elektrilevi Jõgeva klienti.

Enam kui ööpäeva väldanud kriisiolukorda on lahendanud pea poolsada Elektrilevi ja partnerettevõtete inimest, neist paarkümmend on otseselt seotud taastamistöödega Jõgeval.

Elektrilevi vahendas, et esialgse prognoosi kohaselt oli lootus elektrivarustus taastada 24 tunni jooksul esmasest prognoosaja andmisest ehk täna kella 11ks.

Viivituse põhjustest andis ülevaate Elektrilevi elutähtsa teenuse juht Jüri Klaassen.

«Öösel uute kaablite ühendamisel uue alajaama alla tekkis ettenägematu viivitus ja paar ühendust oli vaja ümber teha, mis tõi kaasa  täiendava ajakulu. Lisaaega on nõudnud ka faseerimine ehk uue alajaama elektrivõrguga liitmine, kus kõik kolm faasi peavad ühtima ülejäänud võrguga. Vastasel juhul ei ole võimalik tarbijaid elektrienergiaga varustada. Keerukust lisab varasema alajaama hävimine, mistõttu puuduvad faseerimist lihtsustavad võrdlusandmed,» selgitas Klaassen.

Algul rikkest mõjutatud 8023 kliendist ootasid elektrivarustuse taastamist enam kui ööpäeva 2218. Neist enamik Jõgeva linnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles