Autovabaduse puiestee laieneb tänavu ka keskparki

Lisete Reineberg
, ajakirjanik
Copy
Tartu linnas on juba mitu aastat järjest Vabaduse puiesteest saanud Autovabaduse puiestee, kus mootorsõidukid pole teretulnud ja sõidutee on suveks suletud.
Tartu linnas on juba mitu aastat järjest Vabaduse puiesteest saanud Autovabaduse puiestee, kus mootorsõidukid pole teretulnud ja sõidutee on suveks suletud. Foto: Margus Ansu

Nii nagu mullu, ei saa ka tänavu suvel autod kuu aja jooksul Vabaduse puiesteele, sest 9. juulist 8. augustini muutub tee just nimelt jalakäijate ja kergliiklejate pärusmaaks, lisaks jagub tänavu tegevust ka kesklinna parki.

Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus ütles, et autovabaduse puiestee laieneb sel aastal ka keskparki, sest tänavu on vähemalt praeguse kava järgi plaanis rohkem tegevusi kui mullu. «Loomulikult on meil endiselt risk, et teatud asjad võivad ära jääda, aga praegune optimistlik programm on võrdlemisi mahukas,» lausus ta.

Iseliikuv buss

Autovabaduse puiestee programmijuht Maris Peebo ütles, et keskparki tulevad näiteks rulapark, karussell, mida tohivad kasutada ka täiskasvanud, fotograaf Bobby Sageri näitus ja Tartu turu kauplejate telk. Lisaks on pargis suvelava ja kunstiala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles