Turniiripokkeri Eesti meistritiitlid läksid Tartusse

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy
Foto: Elena Kask

Eile alanud tänavuste veebipokkeri Eesti meistrivõistluste (OPEM) avapäeval toimus kaks turniiri, mis lõppesid Tartu pokkerimängijate triumfiga. No Limit Holdem Freebuy võitis Gerit Dreyersdorff ning No Limit Holdem Progressive Bounty Mart Rinken.

Tavapäraselt turniirifestivali sisse juhatanud tasuta turniirist võttis osa 278 mängijat. Võitjaks tulnud Dreyersdorff on olnud üle kümne aasta üks Eesti parimaid naismängijaid ning saavutanud tiitlivõistlustel lugematul arvul teisi ja kolmandaid kohti, kuid Eesti meistri tiitel oli tal siiani puudu.

«Päris uskumatu lugu, pole nagu veel päris kohale jõudnudki,» rõõmustas Eesti maaülikooli doktorant, kes on enda sõnul viimasel ajal küll võrdlemisi vähe mänginud ning liitus ka OPEMiga üsna viimasel hetkel. «Kindlasti andis see võit aga tublisti indu järgmistel turniiridel kaasa lüüa,» lisas ta.

Teiseks tuli Evgeny Segadavchuk, kelle järel jõudis pjedestaalile veel üks naismängija, tunamulluse OPEMi naisteturniiri pronksmedalist Maarja Metshein. Freerolli 15 parimat premeeriti 70–500-euroste turniiripiletitega tänavustele live-pokkeri Eesti meistrivõistlustele (EMV).

Samal ajal freeroll'iga korraldati 158 osalejaga No Limit Holdem Bounty, mille lõpetas enam kui poolteist tundi väldanud esikohaduell 2018. aasta OPEMi põhiturniiri võitja Mart Rinkeni ning Taavi Välissoni vahel. Lõpuks jäi peale Rinken, kes kiitis vastast hea mängu eest. «Me pusisime tõesti väga pikalt, enne kui suutsin ta lõpuks maha murda,» rääkis Tartu hobimängija.

Koos pearahadega teenis Rinken 1776, Välisson aga 998 eurot. Kangete konkurentide järel tuli kolmandaks juba 2008. aastal oma esimese Eesti meistri tiitli võitnud Sander Laprik (805 eurot). Ühtekokku oli turniiri auhinnafond 7900 eurot, mis jagunes 24 parima vahel. 

Eesti turniiripokkeri föderatsiooni (ETPF) tiitlivõistlused jätkuvad täna õhtul kell 19 iPoker võrgustikus algavate 55 € Pot Limit Omaha 6-max ja 33 € Pot Limit Omaha Hi-Lo turniiridega. Mõlemal turniiril saavad osaleda kõik ETPFi liikmed, valides selleks kas Betsafe’i, Optibeti, Pafi või Coolbeti pokkeritoa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles