Jõgeva elektrikatkestus tõi kokku kriisistaabi

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy
Täna hommikul süttis Jõgeval alajaam.
Täna hommikul süttis Jõgeval alajaam. Foto: Eili Arula

Tartus Lõuna päästekeskuses koondus kell 13.00 regionaalne staap. Saabi ülesanne on toetada Jõgeva valla kriisikomisjoni ja Elektrilevi Energia tänava alajaama tulekahjust tingitud elektrikatkestusest tekkida võivate probleemkohtade prognoosimisel ning lahenduste välja töötamisel.

Jõgeva kriisikomisjon kogunes Jõgeva päästehoones Aia 36, kus voolu saadakse generaatoriga. Koostööd tehakse Elektrileviga, kes on suhelnud suurklientidega ning praegu tõsiseid probleeme ettevõtete töös veel ei ole. Jõgeva haigla töö on tagatud generaatoriga. Valmiduses on generaatorid, mida vajadusel kriitilistes kohtades voolu andmiseks kasutatakse.

Elektrikatkestuse põhjustas Jõgeva Energia tänava alajaama tulekahju, millest teatati häirekeskusele kell 9.17. Päästjad kustutasid tulekahju kell 12.20. Elektrilevi spetsialistid tegelevad piirkonnas elektri taastamisega, kuid täieliku voolu tagasi saamine kõigile klientidele võib värskete prognooside kohaselt võtta aega kuni homme kella 11-ni.

Tõenäolist riket, mis võis alajaama tulekahju põhjustada, selgitavad elektrikud. Infot vahetatakse Lõuna päästekeskuse menetlusinspektoritega, keda vajadusel uurimisse kaasatakse.

Jõgeva valla kriisikomisjoni info

  • Jõgeva päästehoone juurde Aia tänav 36 on elanikele loodud mobiiltelefonide laadimispunkt.
  • Jõgeva kortermajade kahel esimesel korrusel peaks veevarustus olema tänu generaatoritele taastunud. Mujal linna piires peaks vett saama orienteeruvalt kella 15st.
  • Autokütust on võimalik saada Alexela Õuna tanklast, mis töötab generaatoril. Ka teised firmad otsivad võimalusi kütusemüük taastada.
  • Telia mobiilimast on generaatoriga varustatud, seega ei tohiks nende mobiililevi katkeda. Teised mobiilioperaatorid otsivad probleemile lahendust.
  • Jõgeva vallavalitsuse e-post ja lauatelefonid ei tööta, helistada tasub mobiiltelefonidele.
  • Kriisiga seotud infot vahendab abivallavanem Viktor Svjatõšev telefonil 505 6644.
  • Jõgeva katlamaja ei tööta.

Infot jagatakse operatiivselt Jõgeva valla Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles