Linn andis Tartu Eluringikeskusele ehitusloa

Lisete Reineberg
, ajakirjanik
Copy
Selline hakkab välja nägema põlvkondi ühendav eluringikeskus.
Selline hakkab välja nägema põlvkondi ühendav eluringikeskus. Foto: Arhitektuuriklubi OÜ

Tartu linn andis ehitusloa Tartu Eluringikeskusele, mille ehitab MTÜ Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit. Annelinna piirile rajatavas keskuses kolivad ühe katuse alla lasteaed ja hooldekodu.

Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit rajab 135-kohalise hooldekodu Annemõisa 2 ja 4 kinnistutele. Selleks renoveeritakse Annemõisa 2 asuv liidule kuuluv endine seminarihoone ning laiendatakse seda kõrvalasuvale 2000 ruutmeetri suurusele linna krundile. Praegu asub linna alal lammutatav elamuhoone, hooldekodu ehitamiseks antakse kinnistu liidule tasuta kasutada. 

Eluringikeskuse rajab liit Annemõisa 2 ja 4 kinnistutele. 
Eluringikeskuse rajab liit Annemõisa 2 ja 4 kinnistutele. Foto: Kristjan Teedema

Neljakorruselise Eluringikeskusesse tulevad talveaed-kohvik, jõusaal, saun, aula ürituste korraldamiseks ja lasteaed ning hoones jätkab koos käimist ka kohalik kogudus. 3000 ruutmeetri suurusesse päikeselisse sisehoovi on planeeritud laste mänguala, kasvuhooned, kergliiklusteed ning lehtlad. 

Tartu abilinnapea Mihkel Leesi sõnul aitab Eluringikeskus võimaldada tartlastele kvaliteetset hooldekoduteenust oma kodulinnas. Lees lausus, et hooldekodukohtade puudus on Tartus suur väljakutse. Lisaks Tartu hooldekodule on tartlased hooldekoduteenusel üle Eesti, sest Tartus pole kohti piisavalt, sõnas ta. 

«Rajatav Eluringikeskus aitab seda muret lahendada. Heameelt teeb ka pakutava keskuse võimaluste mitmekesisus ning plaan laste energia vanemaealiste elukogemusega kokku viia,» märkis Lees.

Eluringikeskuse projektijuht Henri Lehtsaar selgitas, et eesmärk on luua kristlikel väärtustel põhinev hooldekodukeskkond, kus eakad saaksid väärikalt vananeda. «Oleme keskuse rajamist planeerinud juba üle kolme aasta ning meie esmane soov on nüüdisaegses keskkonnas inimesi hooldamise ja erinevate tegevustega teenida,» rääkis ta. 

«Meile on oluline, et elanikud tunneksid ennast väärikate ja väärtuslikena. Head meelt valmistab eriti see, et saame seda teha partnerluses Tartu linna ja teiste kogudustega,» lisas Lehtsaar.

Hooldekodu ehitamine läheb MTÜ-le Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit maksma üle 6 miljoni euro. Ehitushanke võitjaks osutus KRC Ehitus ning ehituse valmimine on planeeritud 2022. aasta suvel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles