Indrek Niibo: kesklinnas parki ehitamine on roheline mõtteviis (4)

, haridustöötaja, Eesti 200
Copy
Indrek Niibo
Indrek Niibo Foto: Erakogu

Varem või hiljem hakatakse südalinna kuskile midagi ehitama ja selle nimel langetatakse ka mõni puu. Mille poolest on keskpargi puud rohkem väärtuslikud kui näiteks Atlantise ümber asuvad

Viimase paari kuu jooksul ei möödu päeva, kus keegi ei arvaks midagi Poe tänava ja kaubamaja vahel asuva pargi kohta. Tänu arutelule on see roheala lõpuks nimegi saanud – keskpark. Pärast lapsepõlve möödumist ei mul olnud sinna kunagi asja, isegi läbi jalutamiseks mitte. Ilmselt on kodutud alkoholilembesed linnakodanikud välja tõrjunud teised, kes on ajaveetmiseks leidnud pisut soliidsema koha, olgu Delta platvormi või Pirogovi platsi. Nüüd, kui keskpargi säilimine senisel kujul on ohus ning võitlus kisub barrikaadidele, tuleb end selgemalt positsioneerida.

Tundub, et võitlus käib justkui rohealade pooldajate ja nende vahel, kellele ükski puu pole püha. Vähemalt tunnen alati mitmete tuttavatega diskuteerides vajadust esmalt selgitada, et Süku pooldamine ja metsaraie kritiseerimine võivad käia käsikäes. Tegelikult tundub mulle, et rohelist mõtteviisi on pisut valesti mõistetud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles