Tartumaal läks käima heategevuslik jooksusari SmileRun

Lenel Karu
, reporter
Copy
Foto: SmileRun/Erakogu

Eile algas Tartumaal uus heategevuslik jooksusari SmileRun, mille neli etappi leiavad aset Tartus ja üks erietapp IRONMAN Tallinna festivali raames. Jooksusarja avaetapp on Eesti Rahva Muuseumi Jüriööjooks, mida saab virtuaaljooksuna läbida 22.–29. aprillil.

SmileRun sari on unikaalne, kuna kõik etapid toimuvad Tartu eri linnaosades ning annavad osalejatele võimaluse avastada Tartu paiku ning spordiradu. Iga etapi pikkus on 5 kilomeetrit ning oodatud on nii jooksjad kui ka kõndijad. Kõikidest osalustasudest pool annetatakse koos Tartu ülikooli kliinikumi astefondiga Herbert Masingu miljööteraapilisele Pepleri ravikodule.

ERMi Jüriööjooks 22.–29. aprillil on virtuaalne ning viiekilomeetrise raja saab läbida põneval märgistatud rajal ERMi ümbruses, sealjuures on raja profiil sobilik kõigile, näiteks saab osaleda ka lapsevankriga.

Esimest korda kasutatakse virtuaalsel jooksuvõistlusel uudset QR-koodiga ajavõtusüsteemi. Eelnevalt registreerinud võistleja saab endale ise stardi juures olevast kapist võtta numbri ning isikliku koodi, mille abil oma tulemus mugavalt üles mõõta. Soovi korral on võimalik ka ise oma tulemus spordikella või sobiva rakenduse abil salvestada ning üles laadida.

Toetatav Pepleri ravikodu on loodud raske ning püsiva psüühikahäiretega noortele, kellele pakutakse asutuses ööpäevaringset tuge. Ravikodu lapsed on kokku puutunud vägivalla, hirmu ning etteaimamatusega, mis on jätnud nende hinge sügavad haavad. Asutuses on loodud noortele kodune ning turvaline keskkond, kus neid aitavad  terapeudid ning pedagoogid. Osalustasudest kogutud annetustega toetatakse ravikodu lapsi psühholoogilise abi saamiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles