Tartu korvpallimeeskond on teel poolfinaali, aga igatseb fänne

Lenel Karu
Copy
Tartu Ülikool Maks ja Mooritsa korvpallimeeskond (mustas) on ühe võidu kaugusel meistriliiga poolfinaalist.
Diana Jesin /TÜASK
Tartu Ülikool Maks ja Mooritsa korvpallimeeskond (mustas) on ühe võidu kaugusel meistriliiga poolfinaalist. Diana Jesin /TÜASK Foto: Diana Jesin/TÜASK

Teisipäeval mängis Tartu Ülikool Maks & Mooritsa korvpallimeeskond meistriliiga veerandfinaalseeria esimese avamängu ning alistas Raplas Sadolini spordihoones Avis Utilitas Rapla meeskonna 77:67.

Teisipäeval mängis Tartu Ülikool Maks & Mooritsa korvpallimeeskond meistriliiga veerandfinaalseeria esimese avamängu ning alistas Raplas Sadolini spordihoones Avis Utilitas Rapla meeskonna 77:67. Alguses ei saanud tartlased ennast käima, võidu tõi suuresti viimane veerand.

​Kaitsemäng päästis

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa peatreeneri Toomas Kandimaa sõnul sai teisipäeval määravaks kaitsemäng. «Me ei saanud teisel veerandajal kohe nende maa-ala murdmisega hakkama ja nii said nad mängu tagasi,» selgitas Kandimaa. Ta lisas, et tartlased pole tänavu rünnakutel palju hiilanud, aga play-off’id on kaitse peal ning tasavägistes mängudes loeb kaitse rohkem.

Tartu mängija Hendrik Eelmäe nõustus, et teisipäeval teeniti võit tänu kaitsemängule. «Raplal oli üks liider puudu ja saime kaitses survet avaldada,» ütles ta.

Tartule üheksa punkti toonud Robin Kivi iseloomustas mängu rabedana. «Kumbki meeskond ei suutnud kätte mängitud vahet hoida. Poolajal rahunesime maha ja suutsime paremini oma asjadest kinni pidada,» selgitas ta.

Fännide igatsus

​Kivi sõnul on Tartu meeskonnas omavaheline klapp juba hea ning mängijad teavad oma rolle ja oskusi. Kivi on enda arenguga rahul ning tunneb fännidest puudust. «Publikuta mängimine on mulle ikka veel võõras, eriti play-off’is, kus rahva kaasaelamine annaks palju juurde. Fännide emotsioonid on need, mille nimel me korvpalli mängime,» lisas ta.

Kahe võiduni peetava veerandfinaalseeria teine mäng on homme kell 18 Tartu ülikooli spordihoones. Kui Rapla võidab, tuleb kolmas kohtumine laupäeval Raplas.

Eelmäe sõnul on veel vara rääkida meeskonna kindlatest eesmärkidest ja igas mängus tuleb anda endast parim. «​Oleme kõvasti trenni teinud, oma asju lihvinud ning töötanud kokkumängu kallal. Loomulikult soovime tuua võimalikult kõrgeid tulemusi,»​ selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles