KAKS GALERIID Vene kodanikud käisid Aleksei Navalnõi toetuseks meeleavaldusel ka Tartus

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy

Venemaa kodanik, tartlane Pavel Ümarik teatas täna keskpäeval suhtlusmeedias, et läheb kell 19 Venemaa Föderatsiooni konsulaarosakonna ette, mis Tartus tegutseb aadressil Ülikooli 1. Ta kirjutas kavatsusest toetada venemaalasi ja vangistatud Aleksei Navalnõid ning kutsus meeleavaldusele ka oma kaaskodakondseid.

Kell 19 oli konsulaarosakonna ukse ees hoovis, Vene lipu lähedal koos Pavel Ümarikuga vaid üks tudeng, kes ütles, et on samuti Venemaa kodanik. Esimesel neist oli suure paberi ühele küljele kirjutatud, et Navalnõile on tarvis arsti ja teisele küljele, et Venemaa peab olema poliitvangideta. Mõlemad tekstid olid vene keeles. Tudeng hoidis käes väikest paberilehte, mille ingliskeelne tekst nõudis Navalnõile vabadust. Et tibas vihma, said nii paberilehed kui ka nende hoidjad märjaks.

Miks tuli Pavel Ümarik Venemaa konsulaarosakonna ette? «Sest ma ei saa olla teises kohas,» ütles ta. «Selliseid hetki on ajaloos vähe. Eelmine kord olin poliitiliselt aktiivne augustis 1991. Trükkisime Tartu ülikooli raamatukogus lendlehti, käisin raekojas saadikutega ja abilinnapeaga olukorda arutamas. Ma ei saanud tegutsemata jätta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles