Heli Aomets: kui uuel nädalal piiranguid leevendada, istume suvi läbi kodus (1)

, rakenduspsühholoog
Copy
Heli Aomets
Heli Aomets Foto: Erakogu

Piirangute ja vaktsineerimiskava eesmärk paistab olevat riigijuhtidel meelest läinud. Vaheülesanded ja -eesmärgid paistavad olevat võtnud oma koha üle kõige tähtsamalt. Tuletame olulisima meelde.

Olulisim sihteesmärk on see, et ühiskond saaks toimida nii, et haiglad töötaksid normaalsel koormusel ning abivajajad ei jääks ravita. Piirangute eesmärk ei ole lihtsalt niisama vähendada haigestumiste arvu, vaid haigestumiste arvu vähenemine on vahe-eesmärk, mis aitab hoida haiglasse sattujate arvu väikse. Samuti pole esmalt riskirühma vaktsineerimise eelistamine eesmärk omaette, vaid vahe-eesmärk, abinõu, mis peaks süsteemi sujuvuse korral vähendama haiglasse sattujate arvu varem kui siis, kui kõik saaks oma sutsu vabas järjekorras.

Küll aga väheneb haiglasse sattujate arv varem siis, kui kõik saavad sutsu vabas järjekorras, kui juhul, mil vaktsiine hoitakse kinni, et igal juhul saaks riskirühm esimesena oma sutsu kätte. Asi on ajajoones. Aeg liigub edasi, sel ajal inimesed nakatuvad. Lõpuks tahaks ju ikka kõik soovijad ära vaktsineerida. Vaktsiinilaarid saabuvad igal nädalal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles