Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Aasta lõpus valmiva jalgpallihalli ehitus algab suvel

Copy
Pneumohalli (vasakul) kõrvale on kümne aasta jooksul kavas teha ka statsionaarne jalgpallihall.
Pneumohalli (vasakul) kõrvale on kümne aasta jooksul kavas teha ka statsionaarne jalgpallihall. Foto: Margit Aule, Kaos Arhitektid OÜ

Tartu linnavalitsus tunnistas teisipäeval edukaks Annemõisa 1a pneumohalli ehitamise pakkumuse, hall valmib selle aasta lõpus. Mais kuulutab linnavalitsus välja jalgpalliväljaku, riietusruumide ja parklate ehituse riigihanke.

Tartu on üks neljast linnast, kuhu riigi toel tänavu jalgpallihall rajatakse.

Siiani on kõik hallid Eestis asunud Tallinnas ning Tartu linn plaanib kümne aasta jooksul pneumohalli kõrvale ehitada ka statsionaarse jalgpallihalli. ​

Esimeses järgus ehitatakse Annemõisa 1a krundile jalgpalliväljak, parkla, konteinerriietus- ja -pesemisruumid ning pneumohall ja nendega seotud tehnosüsteemid ja muud osad (sademeveekanalisatsioon, drenaažilahendus, elektripaigaldis, piirded ja juurdepääsuteed).

Väljak vastab nõuetele

Jalgpallikompleksi esimese järgu projekteerimise hanke võitis OÜ Esprii ning tööks kulub 33 240 eurot.

Aasta ringi kasutatav jalgpalliväljak koos pneumohalliga valmib aasta lõpuks ning seda hakkab haldama Tartu Sport. Esimese järgu tööd lähevad maksma ligi kolm miljonit eurot, millest kultuuriministeeriumilt saadav toetus on 1,5 miljonit eurot.​

Jalgpallihallist on puudust tuntud juba paarkümmend aastat.

Veljo Lamp, Tartu linnavalitsuse sporditeenistuse juhataja

Annemõisa väljaku mõõtmed on 105 x 64 meetrit, mis vastab jalgpalliliidu nõuetele.

​Pneumohall kinnitatakse betoonvundamendile ning halli puhuvad kompressorid sisse rõhu, mis hoiab kuplit üleval. Pneumohalli kupli saab suveks maha võtta ning siis on võimalik väljakut kasutada väljas treenimiseks.

​​Uue jalgpalliväljaku juures on 151 parklakohta ning lähedal asuvad kolm suurt kooli: Annelinna gümnaasium, Kivilinna kool ja Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium. Kõik uued jalgpallihallid Eestis rajatakse teadlikult koolide lähedale, et need saaksid uusi sportimisvõimalusi päeva esimesel poolel kasutada.

Pikk ootus

​Linnavalitsuse sporditeenistuse juhi Veljo Lambi sõnul​ ehitustööd veel ei käi, need algavad juulis. Hall on väga oodatud, sest seni on vutimängijad pidanud muutlikku ilma trotsima ka talvel.

«Jalgpallihallist on puudust tuntud paarkümmend aastat ning oleme otsinud koostöös klubide ja erasektori ettevõtetega pikalt võimalusi selle rajamiseks,» selgitas Lamp. «Nüüd, kui riik õla alla pani, sai idee lõpuks käigu.»

​Eesti spordiregistris on ennast märkinud Tartumaal jalgpallimängijaiks ligi 1800 sportlast, nende seas nii lapsed kui ka täiskasvanud ja tippsportlased.

Tagasi üles