Lastekirjandus õitseb ja on heal järjel

, Žürii esimees
Copy
Need viis raamatut liigitas žürii Lapsepõlve auhinna võimalike saajate hulka.
Need viis raamatut liigitas žürii Lapsepõlve auhinna võimalike saajate hulka. Foto: Kristjan Teedema

Raamatu ja roosi päeval, 23. aprillil antakse Tartus seitsmendat korda välja Lapsepõlve auhinna nime kandev kirjanduspreemia. Oli valgustav ja hariv läbi lugeda ligi 150 läinud aastal ilmunud Eesti autorite kirjutatud lasteraamatut. Sõelale jäänud saak oli rõõmustav! Viie nominendi asemel, nende seas on ka laureaat, oleks vabalt võinud olla kümmekond. Kui otsida praegusest maailmast häid uudiseid, siis palun, siin on teile üks: lastekirjandus meil õitseb ja on heal järjel.

Eesti lastekirjanduse keskus kirjeldab head lasteraamatut nii: see on kaunilt kujundatud, arendab kujutlusvõimet ja äratab uudishimu ning näitab, kui mitmekülgne on maailm, kutsub lugema ning on huvitav nii lapsele kui vanemale. Ehk võiks lisada ka ilusa ja nõtke keelekasutuse klausli.

Olgu alljärgnev ülevaade lugejale lahkeks juhatuseks raamatukokku või veebipoodi. Kahjutundega – või ka rahuloluga – peab nentima, et häid raamatuid on rohkem, kui leheruum nimetada võimaldab. Autorite nimed on siinkohal toodud tähestiku järjekorras – head on nad kõik ja kirjandus ei ole teps mitte sport.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles