Pargikaitsjad rullisid raekoja ees allkirjad lahti (21)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy

Keskpäeval rullisid keskpargi kaitsjad lahti lehed nende enam kui viie tuhande inimese nimedega, kes keskkonnas change.org soovisid, et Tartu südalinna kultuurikeskuse ehitamiseks leitaks muu koht.  Just selle sooviga põhjendas enda osalemist Britta Herja.

Mõneteistkümne osalejaga aktsioon tipnes sellega, kui eestvedaja Anna Aljanaki riputas raekoja uksele küsimused, millele linnavalitsus ei ole veel ammendavalt vastanud.

Petitsiooni üleandimine linnapeale on ajakava järgi neljapäeval.

«Linnavalitsus suhtub sellesse märgukirja kahtlemata tähelepanelikult ja kui see on üle antud, saab sellega lähemalt tutvuda,» ütles linnapea Urmas Klaas. Petitsiooni autorid on linnavalitsusega korra ka juba varem kohtunud ja neile on linna esindajad selgitanud linna arengudokumentides kirja pandut, lisas Klaas.

Anna Aljanaki ütles ka eile, et ettevõtmine on kantud soovist kaitsta keskparki.

«Linnavalitsus väidab, et nad suudavad Süku sobitada keskparki ja nagu arhitektuurivõistlusel oleks võimalik see hoone kujundada justkui väikseks paviljoniks, mis parki mahuks,» ütles Aljanaki. «Tegelikult see eksitab tartlasi, sest see hoone tuleb mahult väga suur, võrdväärne kaubamajaga. Kindlasti nii suur hoone rikub pargi. Peame arvestame sellega, et ka Atlantise ümbrus Ülejõel on plaanis hoonestada. Parke Tartus nii väga palju ei olegi. Keskpark on Tartu parkidest kõige suurema potentsiooaaliga muutuda esinduspargiks.»

Aljanaki selgitas ka, et tänane päev valiti, kuna just tänasest on avalikul väljapanekul Tartu uus üldplaneering. «Me soovime, et linnavalitsus planeeriks paremat linna. Praegu on üldplaneeringu avalik väljapanek ja kõik tartlased saavad selles osaleda.  Kutsume üles arutlema kesklinna tihendamise plaanide üle,» lisas ta.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles