Hematoloogia-onkoloogia kliinik sai uue juhi

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy
Foto: Tartu Ülikooli kliinikum

5. maist kuni 31. märtsini 2025 täidab Tartu ülikooli kliinikumi hematoloogia-onkoloogia kliiniku juhtimise tähtajalisi lisaülesandeid dr Kristiina Ojamaa.

Kliinikumi ravijuhi Andres Kotsari sõnul osales juhi konkursil viis Eesti tippspetsialisti. Konkursi eesmärk oli leida ülikoolihaigla hematoloogia-onkoloogia kliinikule juht, kelle visiooni ja tegevuse tulemusel pakutakse parimat ja uusimat patsiendikeskset ravi ning et hoitud oleksid nii patsiendid kui ka kliiniku töötajad. 

Kliinikumi hematoloogia-onkoloogia kliiniku töös näeb uus juht ette tegevusi, et tugevdada kliiniku positsiooni eelistatuima tööandja ja koostööpartnerina tihedas koostöös Tartu ülikooli teadlaste ja teadusprojektidega.

«Lähiaastate peamised eesmärgid on hematoloogia- ja onkoloogiaalase koostöö arendamine haiglate ja perearstidega üle Eesti, patsientide sujuva ravile saamise tagamine, kliiniku ravikvaliteedi hoidmine ja parendamine, personali motiveerimine ja tunnustamine, olla motiveeriv partner Tartu ülikoolile üliõpilaste ja residentide õpetamisel ning teadustöö korraldamisel ja tagada ülikoolihaigla kliinikus tulevikuvaatega atraktiivne töökoht hematoloogidele ja onkoloogidele,» tutvustas Ojamaa. 

Tartu ülikooli kliinikum kuulutas 9. veebruaril välja konkursi, et valida hematoloogia-onkoloogia kliiniku juhtimise tähtajaliste lisaülesannete täitja, kuna senise kliiniku juhataja kohusetäitja dr Jana Jaali ülesanded olid määratud 31. märtsini. Uue juhi valikul oli konkursikomisjon üksmeelne.

Kristiina Ojamaa töötab aastast 2012 Ida-Tallinna keskhaigla onkoloogiakeskuse juhatajana. Ühtlasi on ta 2008. aastast ametis onkoloogina. Aastatel 2005–2007 töötas Ojamaa Tartu ülikooli ja Tartu ülikooli geenivaramu projekti «Development of Hereditary Cancer Prevention Measures in Estonia and Latvia» vähi geneetilise nõustajana.

Ojamaa on 2003. aastal lõpetanud Tartu ülikooli arstiteaduskonna, 2007. aastal residentuuri Tartu ülikoolis kliinilise onkoloogia erialal. 2020. aasta jaanuaris kaitses ta Tartu ülikoolis doktoritööd «Günekoloogiliste pahaloomuliste kasvajate epidemioloogia Eestis».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles