Monica Rand: linnasüda peab kuuluma kultuurile (6)

, Tartu endine abilinnapea
Copy
Monica Rand
Monica Rand Foto: Sille Annuk

Südalinna kultuurikeskus kütab üha enam kirgi. Mina saan selles teemas tagasi minna aastasse 2018, mil kerkis taas üles ruumikitsikuse probleem terves hulgas linnas tegutsevates kultuuriasutustes: Tartu kunstimuuseum, linnaraamatukogu, lastekunstikool, muusikakoolid ja muuseumid. Saime linnavara osakonnaga ülesandeks läbi mõelda mitmeotstarbelise keskuse loomisega seonduva. Keskuse idee oli juba siis aastaid vana ja kesklinna üldplaneeringu aruteludes läbi käidud.

Kõigile oli selge, et ruumiprobleemi vähemalt osaliseks lahendamiseks ja pikas perspektiivis teenuste kättesaadavuse tagamiseks tuleb hakata ette valmistama kultuurikeskuse loomist. Hoone kontseptsiooni ning funktsionaalsuse määratlemiseks oli vaja koguda lähteandmed, kindlaks määrata ruumimaht ja paiknemine, koostada pargiala dendroloogiline hinnang jne.

Soovisime silmaringi avardada ning püüdsime leida samalaadse kontseptsiooniga kultuuriehitisi mujalt, neid vaatama sõita, nende sisu, ehituse ja ülalpidamiskulude kohta rohkem välja uurida. Need sõidud Saksamaale, Taani, Norrasse ja Soome olid väga kasulikud, sai ka selgeks, et linn omal jõul sellist rajada ei suuda.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles