GALERII ⟩ Karlova kooli ees õitsevad sajad tulbid haridusasutuse sünnipäeva meeles pidades

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

Karlova kooli ees on õitsele puhkenud tulbid, mille sibulad tellisid 2019. aasta sügisel õpetajad Hollandist, mõeldes kooli 145. sünnipäevale 2020. aasta aprillis.

Nüüd tähistavad tulbid kooli sünnipäeva igal kevadel, nagu tänavugi, mil kooli asutamisest on möödas 146 aastat. Tõsi, juba teist aastat tähistatakse tähtpäeva distantsilt.

Ometi on õpilastel möödunud meeleolukas sünnipäevanädal.

Esmaspäeva hommikul sai alguse sammude kogumine, mis lõppes neljapäeval. Koolipere tegi kokku 13,7 miljonit sammu.

Nädala vältel oli õpilastel võimalus panna oma teadmisi proovile virtuaalses viktoriinis, kus küsimused olid kooli ajaloo, vilistlaste ja tuleviku kohta.

Terve nädal võisid koolipere liikmed saata koolile sünnipäevakaarte, mida eriti aktiivselt tegid alglasside õpilased. Kokku esitati 83 õnnitluskaarti ja need kõik olid eriilmelised.

Ka kohtusid 5. klassid virtuaalselt kooli vilistlase, näitleja, lavastaja, teatrijuhi ja muusiku Andres Dvinjaninoviga, kes meenutas oma õpinguid ja rääkis teatrist, muusikast ning andis õpilastele inspiratsiooni.

6. klasside õpilastel oli võimalus kohtuda aga vilistlase Alar Haagiga, kes on olnud rahvusooperis Estonia tenor ja kes praegu tegutseb vabakutselise lauljana. Mõne vilistlasega on kohtumised planeeritud ka maikuusse, seega sünnipäeva tähistamine veel jätkub.

Sünnipäevanädala lõpetas virtuaalne aktus, kus kooliperet tervitas koolijuht Heidi Kiuru ning vilistlased Toomas Uibo ja Alar Haak. Tiia Puhveli laululapsed kostitasid kauni muusikaga ja õpetaja Merike Heeringsoni rahvatantsijad näitasid, mida nad on keerulisel ajal selgeks õppinud.

Karlova kool kuulub Tartu linna vanimate koolide hulka. Selle juured ulatuvad 1875. aastal asutatud Pauline Jürgensi II eraalgkoolini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles