Kätlin Konstabel: aiapoed, sport ja vaimne tervis

Kätlin Konstabel
, psühholoog ja pereterapeut
Copy
Kätlin Konstabel
Kätlin Konstabel Foto: Google

Koroonapiirangute leevendamist põhjendatakse alatasa vaimse tervise argumentidega. Miks aga ei võiks me endi tundeelu juhtimisse üldse teadlikumalt suhtuda ja teadlikult püüda mitte endale harjumuspärasesse reageerimisviisi kinni jääda?

Koroonapiirangute kehtestamisest või leevendamisest uudiseid kuuldes kohtab viimasel aastal tihti vaimse tervise argumente. Aianduspood peaks lahti olema, sest mullas sorkimine on vaimse tervise jaoks tähtis. Spordisaalid ja ujulad olgu ka lahti, sest mõnegi inimese hingeline tasakaal läheb muidu paigast ära. Ujumis- ja aiasõbrana saan neist oi kui hästi aru: vees on mõnus ning kevadel mõjub isegi igahommikune punaste pojengininade uurimine aias juba meeleolule hästi.

Tõsi, kui teadusnõukoja juht enne jõule soovitas kirikutes rohkem jumalateenistusi pidada, sest muidu rahva vaimne heaolu kannatab, tekkis küll kummastus: kogu koroonaaja jooksul pole kuulda olnud, et teadusnõukoda jagaks soovitusi, kuidas tagada tõenduspõhiste vaimse tervise teenuste paremat kättesaadavust, või üldse selle pärast muretseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles