Tartu 2024 uus nõukogu liige on Kalmar Kurs

Tartu Postimees
Copy
Kalmar Kurs.
Kalmar Kurs. Foto: Kiur Kaasik

Sihtasutuse Tartu 2024 nõukogu uus liige on kultuuriministeeriumi välissuhete osakonna juhataja Kalmar Kurs.

Kurs ütles, et nõukogu liikmena saab ta tuginedes oma senisele töökogemusele ja kontaktidele, kaasa aidata täie pühendumusega, et 2024. aasta Euroopa kultuuripealinna programm saaks parimal moel ette valmistatud ja korraldatud. «Tartu 2024 rahvusvaheline mõõde ja tähelepanu linnale, Lõuna-Eestile ning riigi nähtavusele on väga oluline,» sõnas ta. 

«Tartu 2024 kunstiline kontseptsioon «Ellujäämise kunstid» oli omal ajal sõnastatud justkui ettevaatava sõnumina kultuuripealinna programmi jaoks, sest tänases olukorras mõtestame seda ühiskonnas hoopis põhimõttelisemalt,» lisas ta. Kursi sõnutsi tähendab see, et tegeletakse süvitsi teemadega nagu kultuuri roll ühiskonnas, kultuuritegijate ja -organisatsioonide toimetulek ning nende uued arengud.

Enne kultuuriministeeriumi välissuhete juhi tööd on Kalmar Kurs olnud Eesti Rahva Muuseumi avalike ja välissuhete juht ning töötanud aastaid haridus- ja teadusministeeriumis rahvusvahelise koostöö osakonna juhina, aitades ette valmistada ja läbi viia Eesti eesistumist Euroopa Liidus 2017. aastal ning osaledes Eesti Vabariik 100 kultuuri välisprogrammi valmimisel.

Tartu 2024 ettevalmistusi juhtival sihtasutusel on viieliikmeline nõukogu, kuhu kuuluvad Tartu linnavalitsuse ja -volikogu, kõrgkoolide, kultuuripealinna tegevustesse kaasatud Lõuna-Eesti omavalitsuste ning kultuuriministeeriumi esindajad. Nõukogu liikmed on Urmas Klaas, Lemmit Kaplinski, Anneli Saro, Tiit Toots ja Kalmar Kurs. Enne Kalmar Kursi esindas nõukogus kultuuriministeeriumit Margus Kasterpalu.

Tartu nimetati 2024. aasta Euroopa kultuuripealinnaks 2019. aasta 28. augustil. Valiku tegi Euroopa Liidu institutsioonide ja organite valitud rahvusvaheline sõltumatu ekspertkomisjon. Tartu kandideeris Euroopa kultuuripealinnaks koos 19 Lõuna-Eesti omavalitsusega. Kandideerimine tiitlile kestis kaks aastat ning selle algatas Tartu linnavolikogu 2017. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles