Loeng tutvustab õpilastele tööõigust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tööinspektsiooni lõuna inspektsiooni juristid peavad veebruarist aprillini Lõuna-Eesti koolides tasuta tööõigusloenguid.

Eelmisel aastal olid loengud mõeldud vaid gümnasistidele, tänavu tutvustatakse töösuhetega seonduvat ka põhikooli viimaste klasside õpilastele.

Tänavu on lõuna inspektsioonil plaanis loenguid pidada kaheksas koolis: Miina Härma gümnaasiumis, Hugo Treffneri gümnaasiumis, Forseliuse gümnaasiumis, Viljandi maagümnaasiumis, Valga vene gümnaasiumis, Varstu keskkoolis, Põlva ühisgümnaasiumis ja Jõgeva täiskasvanute keskkoolis.

Loengu eesmärk on tutvustada noortele kohti, kust nad võiksid leida vajalikku teavet, ning rõhutada vajadust hoolitseda iseenda eest tööellu astudes.

Loeng tutvustab noortele nende õigusi ja kohustusi, selgitab vanusest tulenevaid erisusi, rõhutab riske, millele tähelepanu pöörata jms. Samuti saab infot tööelu käsitlevate seaduste ning vastava valdkonna riigiasutuste kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles