Galerii ⟩ Hokimeeskond Tartu Välk 494 püsib Eestis alistamatu

Lenel Karu
, reporter
Copy

Tänavu kindlustas Tartu Välk 494 endale 12. korda Eesti meistritiitli jäähokis. Pühapäeval mängis Välk 494 kodujääl Eesti karikavõistluste finaalis Tallinna HC Pantrite vastu ning tõi karika Tartusse. Suured saavutused teevad Tartu meeskonna küll rõõmsaks, kuid kiitlema nad ei kipu. Eestis kõrgeimal tasemel tulemuste toomine on auasi. 

Karikavõistluste finaali võitmiseks oli vaja võtta kaks võitu. Kui esimeses mängus võitis Välk 494 tulemusega 5:1, siis laupäeval saavutasid HC Pantrid tartlaste üle võidu 4:2 ning otsustav kolmas mäng peeti pühapäeval Astri Arenal Tartus. Kolmandas kohtumises oli Tartu tiim algusest saati vastasest peajagu üle ning mängu lõpuks oli tartlaste kuue värava vastu HC Pantritel kirjas vaid üks värav.

Suur soov võita

Välk 494 meeskonna ründaja Harri Koll ütles, et tiim oli laupäeval kehvemas vormis, kuid pühapäeval otsustati ennast tõestada. «Laupäeval alustasime ise uimaselt, mingis mõttes läksime isegi mütsiga lööma. Pühapäeval oli terve võistkond paremini häälestatud, et karikas koju tuua,» rääkis Koll.

Kuigi Välk oli edukas juba mängu alguses, ei teinud nad endale hinnaalandust kuni lõpuni. «Hakkasime esimesest minutist peale võitlema, alles viimased viis minutit võtsime vabamalt, sest tulemus oli käes. Kõik tahtsid anda endast lõpuni maksimumi,» meenutas Koll pärast mängu. Ta ütles, et HC Pantrid oli põnev vastane, kellega finaalis madistada.

Tänavu on hooaeg möödunud Välgu jaoks teistmoodi ja keerulisemalt, sest Balti liigas jäi final four’i turniir lõpuni mängimata. Eesti meistritiitel on Kolli sõnul kõigile meestele suurim au ja uhkus ning karikas kirss tordile.

Teistmoodi tähistamine

Kas motivatsiooni edasi pingutamiseks meistritel ikka jagub?  «Kindlasti tahame ka tulevikus sama hästi esineda. Eesti meistriks tulla on võimas, kuid meile teeb rõõmu just Tartu spordi kõrge taseme hoidmine Eestis ning see, et saame ennast kirjutada hokiajalukku,» vastas Koll.

Piirangute tõttu ei saanud meeskond võitu suure peoga tähistada. Kuigi hooaeg on läbi, jätkuvad peagi igapäevased treeningud. «Individuaalne areng on oluline. Praegu võtame väikese puhkuse ja kohe sel nädalal trenni ei jookse,» ütles Koll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles