Ülikooli loodusmuuseum kutsub osalema linnuviktoriinil

Tartu Postimees
Copy
Valge-toonekured on taas pesadesse jõudnud.
Valge-toonekured on taas pesadesse jõudnud. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu ülikooli loodusmuuseum kutsub osalema igakevadisel linnuviktoriinil ja osa võtma virtuaalsest huvitegevusest – meisterdamise töötoast, mida juhendab loodushariduse spetsialist Elen Kontkar. Linnuviktoriinist ja töötoast saab osa võtta  7.–21. aprillini.

Kevad on huvitav linnuvaatlusaeg koduümbruses, parkides, põldudel, metsades, luhtadel ja mujal. Linnud rändavad ja saabuvad kevadel pesituspaikadesse, isaslinnud laulavad ja toimuvad mängulennud, alustatakse pesitsemist ja poegade kasvatamist. Eriti linnurikas on kevad luhtadel, kus peatuvad paljud läbirändavad linnud: haned, lagled, luiged, pardid ja kahlajad. Selle aasta linnuviktoriin kutsubki lindudega tutvuma ning kevadist linnuelu vaatlema ja kuulama. Tartu ülikooli loodusmuuseum ootab teadmisi proovile panema ning annab ühtlasi võimaluse kevadisteks jalutuskäikudeks looduses.

Linnuviktoriinist ja meisterdamise töötoast saab osa võtta 7.–21. aprillil. Mõlemad toimuvad veebis. Linnuviktoriini saab lahendada siin. Meisterdamise töötubade materjalid leiab ülikooli loodusmuuseumi kodulehelt.

Osalema on oodatud kõik huvilised olenemata vanusest ja varasemast kogemusest. Viktoriini võib täita mitu korda. Hiljemalt maikuu lõpus loositakse osalejate vahel välja kümme auhinda, milleks on Veljo Runneli linnulaulu helialbumid. Auhindu loositakse kahes vanuserühmas: kuni 18-aastased ja täiskasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles