Luunja vallas algas Lohkva spordihoone ehitus

Tartu Postimees
Copy
Uus spordihoone kerkib Lohkvasse endise Vara realiseerimiskeskuse hoone asemele.
Uus spordihoone kerkib Lohkvasse endise Vara realiseerimiskeskuse hoone asemele. Foto: Arhitekt Jüri Siimu eskiis.

Lohkvas hakati ehitama spordihoonet, kuhu tuleb suur pallimängude saal, neli riietusruumi ning neli väiksemat saali liikumisharrastustega tegelemiseks.

Luunja vald ostis endise Vararealiseerimiskeskuse kinnistu, uue aadressiga Kabina tee 14, 2008. aastal, mil algne eesmärk oli rajada sinna noortekeskus ja raamatukogu.

Kaarhalli, varjualuste ja garaažide asemele rajatakse endise kontorihoone juurdeehitisena spordihoone ja parkla. Hoones saab olema täismõõtmetes spordisaal, mis vastab tänapäevastele võrkpalli- ja korvpallivõistluste korraldamise nõuetele. Hoone on projekteeritud koos pealtvaatajatega kuni 250 inimesele.

Spordihoone arhitekt on Jüri Siim arhitektuuribüroost Siim & Põllumaa. Spordihoone ehitab eelmise aasta lõpus korraldatud projekteerimise ja ehitushanke võitja OÜ Mapri Ehitus.

Ehitust rahastatakse 2020. aasta lõpus riigilt vallale eraldatud 390 000-eurose koroonainvesteeringutoetuse ja Luunja valla eelarvevahendite abil. Hoone projekteerimise ja ehitamise kogumaksumus on 1 549 590 eurot.

Spordihoone valmib 2021. aasta novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles