Tartlased laulavad pühapäeval kodudes eesliinitöötajate tänamiseks

Tartu Postimees
Copy
Ühislaulmiselt tehakse küll raekoja platsilt ülekanne, kuid korraldajad panevad inimestele südamele, et raekoja platsile pole vaja kohale tulla ning sündmusel saab osaleda ja seda vaadata Facebooki vahendusel.
Ühislaulmiselt tehakse küll raekoja platsilt ülekanne, kuid korraldajad panevad inimestele südamele, et raekoja platsile pole vaja kohale tulla ning sündmusel saab osaleda ja seda vaadata Facebooki vahendusel. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Pühapäeval, 11. aprillil kell 18 korraldab MTÜ Ristikuleht koos Tartu linna vabaühendustega ürituse «Tartu laulab». Ühislauluga tänatakse kõiki Tartu eesliinitöötajaid tehtud raske töö eest ning omaenda koduakendelt on osalema oodatud kõik tartlased.

Ürituse peakorraldaja Catalina Porro sõnul mõjutab praegune pandeemia meie kõigi kodusid ja peresid ning elu ja hakkamasaamist, aga suurim koormus on täna neil, kes töötavad teiste heaks: arstid, õpetajad, müüjad, politseinikud, medõed, puhastusteenindajad, päästetöötajad, tervishoiutöötajad. «Näitame, kuidas me oleme selle ennastsalgava töö eest südamest tänulikud,» sõnas Porro.

Ametiühingute keskliidu esimehe Peep Petersoni sõnul tervitab ta tartlasena seda algatust, sest ametiühingu juhina on ta eesliinitöötajate suurenenud koormusega hästi kursis. «Töötajate tänamine ühislaulmisega on hea algus. Loodetavasti pälvib see laiemat tähelepanu ning aitab lähemale tuua ka käegakatsutavamat tänu – näiteks tervishoiutöötajatele kollektiivlepingu ja pisut suurema töötasu,» lausus Peterson.

Ühislaulmise hõlbustamiseks tehakse Raekoja platsilt otseülekanne Facebooki kaudu. Kavas on «Tartu marss», Sirje Penjami juhitud «Väeloits» ja «Helesinine vagun» Vladimir Karjalaineni saatega, mida lauldakse nii eesti kui ka vene keeles.

«Teeme eesliinitöötajate ees sügava kummarduse, et nad nii ennastohverdavalt selle hullu viirusega võitlevad,» kommenteeris üritust Supilinna seltsi esimees Peep Mardiste.

Üritusele saab igaüks registreeruda Facebookis ürituse «Tartu laulab» lehel või veebilehel ristikuleht.eu.

Korraldajad paluvad osalejatel võimaluse korral oma seltskonna laulmise ka üles filmida ning jagada seda sotsiaalmeedias teemaviidetega #tartulaulab või #tartutänabeesliinitöötajaid, et eesliinitöötajad sellest hiljem osa saaksid.

Ühtlasi paluvad korraldajad mitte tulla osalejatel Raekoja platsile, et hoida kõigi inimeste tervist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles