Aunimetuse saab üks kolmest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katriin Fisch-Uibopuu
Katriin Fisch-Uibopuu Foto: Margus Ansu

Tartu kultuuriaasta aunimetuste komisjon eesotsas kultuuriosakonna juhataja Katriin Fisch-Uibopuu ja oma arvamused kirjalikult esitanud abilinnapea Tiia Teppaniga valis välja kultuurikandja aunimetuse nominendid.

Linnavalitsuse kultuuriteenistuse peaspetsialisti Külli Aleksandersoni teatel laekus aunimetuse määramiseks 2011. aasta tegevuse eest kõikidesse kategooriatesse kokku 147 esildist. Komisjon valis nende hulgast välja igas kategoorias kolm nominenti ja seejärel nende kolme hulgast ühe kultuurikandja.

Komisjoni ettepaneku kohta langetab lõpliku otsuse Tartu Kultuurkapital. Kes nomi­nentidest osutusid aunimetuse laureaatideks, selgub 18. veebruaril pidulikul kutsetega vastuvõtul Vilde lokaalis. Seejärel liigub auväärne kultuuriseltskond Vanemuisesse, et vaadata Ruslan Stepanovi tantsulavastuse «Carrrmen!» esietendust.

Aunimetuste laureaadid saavad vastavalt kategooriale preemia 500 või 1000 eurot (möödunud aastal 600 või 1500) ja rändauhinna Kultuurikandja. Kultuuriaasta aunimetusi jagatakse Tartus alates aastast 2001. (TPM)

Kultuurisündmus

Rahvusvaheline rahvakultuurifestival Europeade
Rahvuseepose «Kalevipoeg» ingliskeelse uustõlke üllitamine
Rahvusvaheline kunstifestival ART IST KUKU NU UT

Kutseline kooslus

Tartu Kunstikool
Tartu Uus Teater
«Peko» lavastusmeeskond

Rahvakultuurikandja
Toivo Sõmer
Alo Ritsing
Krista Aru

Teose looja või esitaja
Timo Toots
Urmas Vadi
Mart Kivastik

Harrastuslik kooslus
Rahvatantsuansambel Tarbatu
Tartu Poistekoor
Tartu Akadeemiline Meeskoor

Noor kultuuri­kandja
Triin Tasuja
Anna Hõbemägi
Liisa Pulk

Produtsent
Merle Kollom
Tiiu Sild
Oleg Pissarenko

Kultuurikajastaja
Helen Tammemäe
Hedvig Lätt
Raimu Hanson

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles