Fotod ⟩ Lumerohke talve tõttu on linnastaadionite juures kummipuruhunnikud

Copy

Tartu Postimehe poole pöördus murelik lugeja, kes märkas Annelinna gümnaasiumi juures kunstmurustaadioni kõrval musta plastgraanulite hunnikut ning tundis huvi, miks selliseid jäätmeid pole ära viidud. Kohapeal selgitas probleemiga tegelenud Tartu Spordi haldur, et tänavu talvel tuli kunstmurustaadionitelt lume lükkamisega kaasa kunstmuruväljaku seest kummigraanulit, mis nüüd lumehunnikute alt välja on sulanud. Haldurid tegelevad iga päev kummipuru kokku korjamisega ning seejärel jäätmejaama viimisega.

Tartu linnavalitsuse keskkonnateenistuse keskkonnaspetsialist Maarja Aedviir ütles, et kunstmurustaadionite juures oleva platsi puhastamine kummipurust on iga-aastane tavapärane tegevus ning jäätmeid sinna ei jäeta.

«Tänavu oli lihtsalt nii palju lund, et kui staadionitel talvel trenni tehti ja lund ära lükati, tuli ka rohkem kummipuru kaasa. Lumehunnikute alt sulab see nüüd aeglaselt välja ning koristamine võtab rohkem aega,» selgitas Aedviir.

Tartu Spordi juhataja Eve Lill sai samuti pöördumise, et Annelinna gümnaasiumi juures asuva kunstmurustaadioni juures on õlireostus. «Käisin kohapeal vaatamas ja õlireostust seal polnud. Staadionite hooldamisel ja lume harjamisel on kummigraanuli välja lükkamine tavapärane nähtus, seal ongi asfaltplats selle kogumise jaoks,» selgitas Eve Lill. Haldurid tegelevad iga päev kummipuru eemaldamisega, kuid iga ilm tööd ei soosi.

«Kui ilm on kuiv, saab haldur puru kokku lükata ja pärast viiakse see ohtlike jäätmete jaama. Kui ilm nüüd kuiva ja soojana püsib, saame kummigraanulid kokku korjata paari nädalaga,» kinnitas Lill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles