Kohus karistas Maire Aunastet tingimisi vangistusega (1)

Lisete Reineberg
, ajakirjanik
Copy
Maire Aunaste istus eile kohtupingis veekalkvel silmi ning võttis süü omaks.
Maire Aunaste istus eile kohtupingis veekalkvel silmi ning võttis süü omaks. Foto: Sille Annuk

Teisipäeva õhtul raskes alkoholijoobes auto juhtimiselt tabatud teletäht ja endine riigikogu liige Maire Aunaste astus neljapäeva pärastlõunal Tartus kohtu ette.

Tegu tunnistanud ja kahetsenud Aunaste sõlmis prokuratuuriga kokkuleppe, mille taustal kinnitas maakohus talle karistuseks kuuekuulise tingimisi vangistuse aastase katseajaga. Ühtlasi jäi Aunaste kolmeks kuuks juhiloast ilma.

Karistuse väljakuulutamisel ilmnes, et Aunastel oli mõõdetud raske joove – koguni 2,57 promilli.

Aunaste ei soovinud pärast istungit kommentaare jagada.

Teisipäeva õhtul märkasid tähelepanelikud inimesed Tartus Sõbra tänava Maxima kaupluse parklas, et valge Subaru juht teeb masinaga kahtlasi manöövreid. Ka põhjustas ta parklas väikese kokkupõrke.

Näinud, et Subaru juht ei ole adekvaatne, andsid pealtnägijad sellest teada häirekeskusele. Politseipatrull pidas kahtlase sõidustiiliga autojuhi kell 21.45 Väikeses kaares kinni. Selgus, et roolis olnud Maire Aunaste oli kriminaalses joobes, mis tähendas ka vastava menetluse algatamist. Korrakaitsjad viisid Aunaste otsejoones Tartu vanglas asuvasse kainestuskambrisse.

Seekordne juhtum ei olnud Aunastel esimene sedalaadne seaduserikkumine. Ta jäi autot joobes juhtides vahele ka 2004. aasta septembris Tallinna piiril, kus Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse töötajad korraldasid operatsiooni «Kõik puhuvad». Toona mõõdeti Aunastel ligemale promilline joove.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles